Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ubiq 1/2007 : Književni časopis za znanstvenu fantastiku

  • Nakladnik: Mentor
  • Urednik: Tomislav Šakić, Aleksandar Žiljak
  • 12/2007.
  • 237 str., meki uvez
  • ISBN 18466087
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
'Ubiq' je književni časopis za znanstvenu fantastiku koji već svojim određenjem pokazuje da ne slijedi tradiciju znanstvenofantastičnih časopisa poput 'Siriusa' ili 'Future', nego se određuje kao "književni" časopis u tradiciji 'Republike' ili 'Quoruma', a donosi samo novu prozu domaćih pisaca te studije i kritike o fantastičkoj umjetnosti. Time je 'Ubiq' svojevrsna "književna republika" u znanstvenoj fantastici.

Glavni urednici časopisa su Tomislav Šakić i Aleksandar Žiljak, a u savjetu časopisa nalazi se niz eminentnih teoretičara književnosti i filma, poput Darka Suvina, Zorana Kravara, Nikice Gilića i Tomislava Brleka, čime si je časopis osigurao i akademsko zaleđe.

Prvi broj daje presjek suvremenog trenutka domaćeg SF-a, a donosi novele Veronike Santo, Jasmine Blažić, Branka Pihača, Milene Benini, Tereze Rukober, Zorana Vlahovića, Ive Šakić Ristić i Danila Brozovića. Teorijskim i historiografskim člancima sudjeluju Darko Suvin, Zoran Kravar, Nikica Mihaljević, Milena Benini, Boris Švel i Živko Prodanović.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –