Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željko Ivanković

Dodirom i svijet poče

  • Nakladnik: Meandar
  • Nakladnik: Synopsis BiH
  • 11/2006.
  • 190 str., meki uvez
  • ISBN 9537355012
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman je napisan da bi se svijest prožeta minulim i da bi se minulo proželo sviješću, koja zapravo dovršava život. Daje mu konačan oblik. Stoga u ovom romanu zbivanja bivaju prirodno raspoređena u komentare koji obuhvaćaju i ja i ne-ja kao dijelove jednadžbe koja kaže da nas nema ni u nama ni u svijetu, nego u neprestanim susretima tih dviju veličina.
Marko Vešović

Humoristički ton knjige većinom proistječe iz apsurdnosti iparadoksalnosti ratne situacije koju čovjek ne može razumski rastumačiti. Budući da rat izravno uništava baš sve norme, kodekse i konvencije, budući da uspostavlja logiku koja čovjeku koji je svoju duhovnost oblikovao na lijepim umjetnostima, a stoje s Ivankovićem slučaj, jednostavno ne može biti prihvatljiva, nužno je poslužiti se smijehom.
Milovan Tatarin

Ivanković razvija čak četiri važna ženska lika, od kojih su dva uglavnom, a treći posve, tek funkcije, ali je prvi projektiran kao uvjerljiva osoba čiji motivacijski i instinktivni potencijal nije papirnat. 

Željko Ivanković, pjesnik, pripovjedač, romanopisac, esejist, radio-dramski pisac, književni kritičar, prevoditelj, urednik, publicist i novinar, rođen je 29. kolovoza 1954. godine u Varešu. Filozofski fakultet diplomirao je u Sarajevu. Uređivao je, kao urednik ili glavni urednik, različite periodične publikacije; uredio je i za tisak priredio cijeli niz djela iz svjetskih, hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti, djela iz dječje književnosti, lektirnih izdanja te historiografskih i publicističkih djela. Zastupljen je poezijom, prozom i esejom u nizu antologija, panorama i izbora hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti u BiH, Hrvatskoj i svijetu te u antologijskom izboru "Hrvatske književnosti za djecu" u 25 knjiga, kao i u lektiri i čitankama za osnovne škole u BiH.

Objavio je više od četrdeset knjiga poezije, eseja, priča i romana. Dobitnik je brojnih književnih nagrada za poeziju, prozu, esej i radio-dramu. Pojedini eseji, proza i poezija te publicistički prilozi prevedeni su mu na dvadesetak svjetskih jezika, izbori poezije na francuski, slovenski i bugarski, a izbor priča na engleski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –