Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zdravko Tomac

Moj obračun s KGB-om : KomunizamomGlobalizmomBezboštvom

  • Nakladnik: Detecta
  • 03/2007.
  • 250 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537476004
  • Cijena: 19.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova moja ispovijed puna je emocija, strepnja, ali i nadanja. Nastojao sam pisati iskreno i jednostavno, razumljivo. No, unatoč tome, svjestan sam da će čitatelji vrlo različito razumijevati te prihvaćati ili odbijati ono što sam napisao.

Samo ljudi koji nisu zadovoljni postojećim traže nove putove i nove putokaze. Oni koji se zadovoljavaju postojećim ne samo da ne traže nove putove ni putokaze nego se i suprotstavljaju svakoj misli i ideji, svakome čovjeku koji traži novo i ugrožava postojeće. Ja se u životu, od mladih dana do poznih godina, nisam zadovoljavao postojećim. Vjerovao sam u mogućnost boljega svijeta i bio sam spreman svoj život posvetiti borbi za taj novi bolji svijet. U toj sam borbi često išao za lažnim idealima i lažnim zvijezdama vodiljama. Cijeloga sam života bio obuzet strastvenom čežnjom za novim i boljim svijetom. Doživio sam mnoga razočarenja, ali nisam odustajao te sam, poslije razočarenja, uvijek kretao ispočetka, uvjeren da ovoga puta neću izabrati pogrješan put. Od komunista postao sam antikomunist, a od ateista postao sam vjernik.

U poznim godinama života doživio sam svojevrsno duhovno prosvjetljenje koje od mene traži žestok raskid s mojom prošlošću i pokajanje, jer bez pokajanja nije moguće postati novim čovjekom.

Svjestan sam da će tu moju preobrazbu mnogi dočekati "na nož". Oni koji nisu spremni na pokajanje, koji se nisu spremni suočiti s vlastitim zabludama ne samo što će me sotonizirati, nego će me i pokušati ismijati kako bi obranili svoje zablude i pravo na te zablude.

Dakle, ova moja knjiga jest i moj obračun ne samo s komunizmom, globalizmom i bezboštvom nego i sa samim sobom i vlastitim zabludama, kao i priznanje moje krivnje, moga grijeha, jer sam bio dio sustava koji je tlačio, proganjao i ubijao nevine ljude. Zato ova knjiga nije samo moj obračun s komunizmom, globalizmom i bezboštvom (ateizmom) na načelnoj, teorijskoj razini. Riječ je o obračunu na osobnoj razini opisivanjem vlastitih zabluda i promašaja.

Iako mislim da sam odabrao dobar naslov knjizi - "Moj obračun s KGB-om", u kojemu sraćenica KGB, prema početnim slovima, predstavlja tri zla, K(omunizam), G(lobalizam) i B(ezboštvo), - vjerujem da bi jednako dobar bio i naslov "TOMAC PROTIV TOMCA".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –