Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Radnici za jednokratnu upotrebu : Individualizacija, privremenost i nesigurnost u totalitarnom poduzeću

  • Nakladnik: TIM press
  • Urednik: Renato Curcio
  • Prijevod: Bojana Nardi
  • 05/2007.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177188
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Protagonisti ove knjige su radnici za jednokratnu uporabu koji žive u »carstvu fleksibilnosti«: simboličnoj i nejednakoj razmjeni između spremnosti da prihvate promjenjive zahtjeve poduzeća i riskantno, privremeno i nesigurno zapošljavanje. Na globalnome neoliberalnome tržištu radne snage fleksibilnost sve više postaje prevladavajućim obrascem ponašanja.

U ovoj je knjizi predstavljeno sociološko istraživanje provedeno među radnicama i radnicima velikih distribucijskih lanaca u Italiji. U njemu se analiziraju sve nestalniji oblici rada, mehanizmi i mitovi fleksibilnosti. Ali i traume, strahovi, tjeskobe i brige koje donose procesi prekomjerne individualizacije, opće privremenosti i strukturalne nesigurnosti. To u konačnici vodi u »sivu zonu« u kojoj se odvija prava bitka za preživljavanje: gdje totalitarni mehanizmi razbijaju radnu snagu u jedinke koje trpe krizu identiteta dok su istodobno suočene s moralnom ravnodušnošću oko sebe.

Mnoga potresna svjedočanstva prikupljena tijekom istraživanja dramatično nas pozivaju da razmišljamo kako preživljavanje u »carstvu fleksibilnosti« postaje više no ikad do sada univerzalno, zajedničko pitanje svih nas.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –