Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Updike

Parovi

  • Nakladnik: Profil
  • 02/2008.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
John Updike jedan je od tri najveća živuća američka pisca, a «Parovi» su njegovo najvažnije djelo. Od proljeća 1963. do proljeća 1964. roman prati život desetak bračnih parova koji se redovito druže pa čak i razmjenjuju partnere.

No, ovaj roman nije samo snažna priča o suvremenoj Americi, «Parovi» nam donose niz briljantnih studija o vezama muškaraca i žena, sa svim nijansama njihovih odnosa: bračnih, ljubavnih i preljubničkih.

John Updike (1932), nakon više od pedeset napisanih djela, osvojio je sve veće književne nagrade, uključujući Pulitzera i američku National Book Award, i smatra se živućim klasikom suvremene književnosti. Nagradu PEN/Faulkner osvojio je posljednjom zbirkom priča "The Early Stories", koja sadržava radove objavljene između 1953. i 1975.Još od kraja pedesetih promatrao je zbivanja u američkoj srednjoj klasi, a njezinu svakodnevicu ispisivao sa serijom «Rabbit romana».

Godine 1968. napisao je «Parove», roman o preljubničkim interakcijama deset parova. S njime započinje serija romana o braku i preljubu. Slijedili su «A Mouth of Sundays» (1975.), «Merry Me» (1976.) i «Too Far to Go» (1979.). Tokom tog razdoblja Updike se razveo nakon dvadeset godina braka, i ponovo oženio.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –