Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian McEwan

Na plaži Chesil

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tea Raše
  • 08/2008.
  • 175 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531208475
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Godina je 1962., "Ljubavnik lady Chatterley" više nije zabranjena knjiga, ali prvi album The Beatlesa još se nije pojavio...

McEwanov novi nezaboravni roman osvjetljava sudar seksualne žudnje, dubokih strahova i romantičnih iščekivanja. Florence, kći uspješnog biznismena i ekscentrične profesorice na Oxfordskom sveučilištu, talentirana je violinistica. Sanja o karijeri na koncertnim pozornicama i savršenom životu kojeg će proživjeti s Edwardom, mladim studentom povijesti kojeg je srela slučajno, i koji je neočekivano osvojio njezino srce. Edward je odrastao na selu u okolici Oxforda, uz oca, ravnatelja mjesne škole i majku, koja se nakon prometne nesreće povukla u vlastiti svijet. Edwardova žudnja da osjeti uzbuđenja što ih nudi veliki grad odvode ga na studij u London, a ljubav prema sposobnoj, ali stidljivoj i osjećajnoj Florence, iz temelja mijenja njegov život. Florence i Edward vjeruju da će im brak donijeti sreću, povjerenje i slobodu, no obećanje svijetle budućnosti ipak ne može prikriti brige koje oboje nose u svoju prvu bračnu noć, u pansion na plaži Chesil...

Pričajući priču o dvoje mladih ljubavnika željnih da nadvladaju bol zapretenu u prošlosti, pokazujući na svoj neponovljiv način kako nesporazumi i strahovi nepovratno oblikuju njihove (i naše!) živote, Ian McEwan napisao je roman koji svjedoči o tome kako čitav jedan životni put može biti promijenjen potezom koji nismo napravili ili riječju koju nismo izgovorili.


***

Ian McEwan rođen je 1948. u Aldershotu, u južnoj Engleskoj. Djetinjstvo je proveo u Singapuru i u južnoj Africi, gdje mu je službovao otac. Po povratku u Englesku diplomirao je studij engleske književnosti na University of Sussex, a magistrirao na University of East Anglia. Za prvu knjigu pripovijedaka "First Love, Last Rites" (1975.) dobio je nagradu Somerset Maugham Award, a za svoje romane mnoge druge ugledne književne nagrade: Whitbread Novel Award (1987) i Prix Fémina Etranger (1993) za "The Child in Time"; Man Booker Prize za "Amsterdam" (1998); WH Smith Literary Award (2002), National Book Critics' Circle Fiction Award (2003), Los Angeles Times Prize for Fiction (2003), i Santiago Prize for the European Novel (2004) za "Okajanje"; James Tait Black Memorial Prize za Saturday te Nagradu Galaxy za knjigu godine na British Book Awards 2008.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –