Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jan Yager

Kad prijateljstvo boli : Kako se ophoditi s prijateljima koji vas iznevjere, odbace ili povrijede

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Branka Lucarić
  • 11/2008.
  • 213 str., meki uvez
  • ISBN 9789532510805
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svi smo imali prijateljstva koja su se pokvarila. Bez obzira je li posrijedi neobjašnjivo otuđivanje ili razorna izdaja, propalo prijateljstvo može vam život učiniti nesretnim, ugroziti uspjeh na poslu ili u školi, čak i potkopati vaše ljubavne veze.

Ova knjiga nudi pomoć i nadu u razumijevanju složenosti prijateljstava, kao i savjet kako možete promijeniti život - ne samo glede prijateljstva - shvaćanjem zbog čega uopće imate negativna prijateljstva, te pronalaženjem i njegovanjem pozitivnih prijateljstava.

Cilj knjige “Kada prijateljstvo boli” jest da približiti vam pomagala za prepoznavanje, i izlaženje na kraj s destruktivnim i štetnim prijateljstvima. Čitajući ovu knjigu dobit ćete bolji uvid u to zbog čega u prijateljstva, poglavito vaša ili vama bliskih osoba, pukla ili su trebala završiti, te kako se nositi s tim okončanjima. Nadalje, ako imate naviku stvaranja negativnih prijateljstava, knjiga će vam pomoći u odabiru pozitivnih i zdravih prijatelja koji će vam obogatiti život i pomoći vam da brže uspijete i napredujete u karijeri.

Moguće je da postoje sadašnja ili bivša prijateljstva u kojima ste, nesvjesno ili namjerno, iznevjerili prijatelja. Razumijevanje utjecaja iznevjerenja na osobu koja to čini, kao i iznevjerene osobe, može osloboditi važnu emocionalnu energiju koja bi se inače iscrpila osjećajima krivnje, grizodušja, tuge ili drugih emocija povezanih s iznevjerenjem. Naučit ćete kako si oprostiti ako ste iznevjerili prijatelja; ako ste pak iznevjereni, možda ćete razmisliti kako oprost iznevjeritelju može pomoći vama.

Iznevjerenje je kada prijatelj na čiju ste podršku, ljubav, privrženost, povjerenje, odanost, drugarstvo, ili poštovanje računali, na ovaj ili onaj način uništi vaše povjerenje. Prijateljica je možda zlorabila vaše povjerenje ili je ispričala laž o vama, naštetila vašim odnosima s drugim ljudima ili vas čak stajala posla. On je možda propustio da bude uz vas u trenucima emocionalne krize, uzeo vam novac, ukrao naklonost romantičnog partnera ili bračnog druga, ili, u najgorem slučaju vam fizički naudio pa čak i prouzročio nečiju smrt.

Ova će vam knjiga pomoći da razmotrite pozadinu uzroka negativnih prijateljstava u vašem životu, pokazati kako, zašto i kada se treba riješiti loših prijatelja i kako razviti pozitivna prijateljstva koja na svim razinama obogaćuju naš život. Za svakoga tko se ikada pitao o prijateljima koji izdaju, povrijede ili odbace, ova knjiga nudi dragocjene spoznaje i savjete kako problem riješiti jednom zauvijek.

Ujedno, u ovoj poučnoj knjizi s brojnim kvizovima i primjerima iz stvarnog života možete pronaći:

- Dvadeset i jedan tip negativnih prijatelja - kao što su Krvopija, Kršitelj obećanja i Imitator
- Kako prepoznati destruktivne prijatelje i kako pronaći idealne
- Učinak e-maila - kako je elektronička komunikacija promijenila prijateljstvo na bolje i na gore
- Zloporaba prijateljstva na poslu - kako se nositi s lažima, obmanama ili pokušajima odmazde suradnika
- Kako zaustaviti opsjednutost propalim prijateljstvom.
I mnogo više..

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –