Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kestutis Kasparavičius

Budalaste priče

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Mirjana Bračko
  • 12/2008.
  • 79 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536927449
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Nekada, vrlo davno, kad sam bio mlad i nagao, često bih se posvađao sa stvarima. Jednom, kada mi nije polazilo za rukom crtati, naljutio sam se na olovku. Kada se ona prilikom crtanja usudila čak i slomiti - sasvim sam se razbjesnio. Zaključivši da je za neuspjeli crtež najviše kriva olovka, dohvatio sam je, razlomio na male komadiće i bacio u koš za smeće. A koš za smeće pogledao me s neskrivenim prijekorom i u njegovu sam pogledu primijetio sažaljenje za sirotu olovku. Postalo mije vrlo neugodno i zastidio sam se zbog takvog svog ponašanja.

Prošlo je mnogo godina. Sada se više ne ponašam tako nedolično.

Ova je knjiga u stvari skromna isprika svim onim dragim stvarima koje me okružuju, a koje sam nekada uvrijedio ili ponizio. U knjizi se piše i o našoj kući i vrtu; jako ih volim. U još nekim pričama govori se o životinjama, iako one, naravno, nisu stvari - osobito naš pas Puma. Njemu sam neizmjerno zahvalan za moralnu podršku: dok sam pisao ovu knjigu, on mije puno pomagao... drijemajući pod mojim radnim stolom."

"Budalaste priče" sastoje se od 36 priča o stvarima i životinjama koje se ponašaju kao ljudi. Autor teksta i ilustracija, Litavac Kestutis Kasparavičius, osvojio je prestižne svjetske nagrade za svoje ilustracije. Priče kvalitetom nimalo ne zaostaju za ilustracijama. Niti jedna priča duljinom ne prelazi jednu stranicu, pa su i zbog svog opsega, a i zbog teme i lijepog i jasnog stila pisanja pogodne kao  za djecu nižih razrede osnovne škole.

Knjiga "Budalaste priče" proglašena je najboljom dječjom knjigom u Litvi 2005. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –