Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zygmunt Bauman

Identitet : Razgovori s Benedettom Vecchijem

  • Nakladnik: Naklada Pelago
  • Prijevod: Mirko Petrić
  • 07/2009.
  • 87 str., meki uvez
  • ISBN 978953715117
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Identitet je tema o kojoj se posljednjih desetljeća intenzivno raspravlja, ne samo u znanostima o društvu i kulturi, nego i među najširim slojevima stanovništva. Malo je tko, međutim, sposoban znanstveno utemeljeno a opet pristupačno, na trenutke i poetski, govoriti o svim kompleksnostima identiteta. Zygmunt Bauman, nesumnjivo jedan od najuglednijih sociologa današnjice, u ovoj knjizi razgovora s novinarom talijanskog lista 'Il Manifesto' Benedettom Vecchijem, govori upravo na taj način.

Bauman, naime, nije tek autor 57 knjiga i umirovljeni profesor sveučilišta u Leedsu i Varšavi, nego i osoba koja je na svojoj koži iskusila sve proturječnosti i strahote 20. stoljeća: rad u službi velikih ideologija, rat, političku prismotru i disidentstvo, antisemitizam, egzil, te na kraju hipermodernost potrošačkog društva i globalizacije.

S mirom starosti, dubokom humanošću i iznimnom nadahnutošću, u "Identitetu" govori o današnjoj Europi, multikulturnom društvu, fundamentalizmu i etničkim ratovima, utjecaju potrošačkog društva i novih tehnologija na suvremeni život, globalnom i lokalnom u dobu "tekuće modernosti", ljudskoj cijeni globalizacije i mnogim drugim temama.

Zygmunt Bauman (1925. – 2017.) jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih suvremenih sociologa i filozofa. Radio je na sveučilištima u Varšavi, Tel Avivu i Leedsu. U svojim se djelima posebice bavio problemima globalizacije, modernizma, postmodernizma, konzumerizma i etike. Objavio je više od šezdeset knjiga od kojih se većina ubraja u klasična djela sociološke literature. Najpoznatije Baumanove knjige su "Tekuće zlo", "Modernost i holokaust", "Tekuća modernost" i "Individualizirano društvo".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –