Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bruno Šimleša

Škola života : Kako kreirati istinsku sreću

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 11/2009.
  • 156 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533041346
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Sreća je nadohvat vašeg srca i uma. Raširite krila i prepoznajte zakone života ispisane baš za vas!

Ova škola ima najambicioznije moguće gradivo i najuzvišeniji cilj - ona vas želi naučiti kako da živite sretno! Kako da doista živite, a ne samo preživljavate. U ovoj ćete školi naučiti kako da svoj život ne shvaćate kao generalnu probu, već da ga živite vrhunski punim plućima.

Od vas tražim samo jednu stvar. Kad već imate ove stranice pred sobom, poklonite im priliku da uđu u vaše umove i srca. Nećete uzeti najbolje od nje ako je samo čitate. Molim vas da ozbiljno shvatite savjete iz knjige, nemojte ih odbaciti prije nego što ih testirate, budite uporni i otkrit ćete da doista možete živjeti život svojih snova! Ako su vam suđene najviše visine, šteta je ne letjeti.

Dragi moji, uživajte u kreiranju svojih krila!

***

"U ovoj ćemo se knjizi suočavati s brojnim zabludama u svijetu duhovnosti, a prva od njih glasi otprilike ovako – pravo bogatstvo života sastoji se u zahvalnosti na malim stvarima!

To je obična glupost. Naravno da biste trebali uživati i u malim stvarima te da biste trebali biti zahvalni i na malim stvarima; to nitko ne dovodi u pitanje. Problem nastaje kada život svedete na uživanje samo u malim stvarima. Jer, male stvari stvaraju malu zahvalnost i u njima možete mnogo uživati samo ako ste mali ljudi.

Dragi moji, vama su suđene najviše visine, najveći mogući užitak, esktatična radost svake sekunde svakog vašeg dana... Zahvalnost isključivo ili prvenstveno na malim stvarima prečesto je dokaz da ste odustali od stvaranja i uživanja u velikim! A velike bi bile – otkrivanje vlastite ljubavnosti, spoznaja da sve što vam je potrebno imate u sebi, osjećanje zahvalnosti u svakoj stanici svog tijela, otkrivanje savršenosti svijeta...

Dakle, slobodno vi budite zahvalni na činjenici da imate odjeću i da imate nekoga tko vas može zagrliti i da imate posao i da ste uredili kuhinju kako ste htjeli i da ste zadovoljni tetom u vrtiću. Sve to je apsolutno prekrasno, ali vas neće ispuniti duboko prožimajućom zahvalnošću za kojom žudi vaše srce. Jer kuhinja može nestati jednako kao i netko tko vas zna zagrliti. Jedina osoba koja neće nestati iz vašeg života ste vi sami i zato je ključno računati prvenstveno (to ne znači isključivo) na sebe. Stoga nije mudro vezivati svoje zadovoljstvo za male, vanjske stvari, već bismo trebali stvarati velike unutarnje.

Umjesto da budete zahvalni na nekom tko vas grli, budite zahvalni sebi jer možete osjećati nečiju ljubav. Tako fokus s drugih prebacujete na sebe jer, dragi moji, jedino ćete vi sa sobom provesti čitav život. Svi ostali imaju tek epizodne uloge!!! Neki veće, neki manje, ali svi imaju epizodne. Vi ste jedini koji imate glavnu ulogu u svom životu! I zato zahvalnost trebate vezati prvenstveno za sebe jer se jedino na sebe možete osloniti čitav svoj život!"

Bruno Šimleša (1979.) autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Dosad je objavio osam knjiga, a "Ljubavologija" i "Škola života" jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 100.000 primjeraka njegovih knjiga. Diplomirao je sociologiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dvije godine vodio je emisiju "Svaki dan, dobar dan" na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. Trenutačno piše tjednu kolumnu za Jutarnji list. Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –