Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
James Borg

Govor tijela : 7 jednostavnih lekcija za svladavanje "nijemog" jezika

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Branka Lucarić
  • 11/2009.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511024
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Glumci moraju biti majstori u govoru tijela kako bi nas uvjerili da vjerujemo u ulogu koju igraju, pomažući nam istovremeno u "obuzdavanju nevjerice" (jer nije posrijedi stvaran život) da bismo mogli aktivno sudjelovati i u predstavu unijeti osobne emocije. Doživljavajući manirizam i geste koje prizivaju određene emocije, prateći što se govori ili osjeća, mi nesvjesno prihvaćamo "poruku" i prihvaćamo opsjenu - sjajna gluma!

Budući da svi mi u svakodnevnom životu igramo određene "uloge" kako u privatnom životu, a posebice na poslu, govor tijela je način na koji naša tijela prikazuju svoje ili stavove "lika". U tome nema ničega lažnog - kao što je rekao Shakespeare: "Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene samo glumci, imaju svoje odlaske i izlaske na pozornicu".


Poput profesionalnog glumca u igranju svoje uloge, u svakodnevnome životu i vi morate nastojati da je govor vašega tijela sukladan ulozi koju igrate, u protivnom vaša "predstava" nije primjerena niti je poruka uvjerljiva. Više od polovine naših komunikacija se odvija kroz tijelo, ali koliko nas ustvari zna kako upotrijebiti govor tijela i, još važnije, upotrijebiti ga na pravi način?

Moć i utjecaj govora tijela su golemi. Bez obzira trebate li unovčiti ideju, ukazati na problem ili shvatiti što drugi doista misle, govor tijela je u korijenu svih komunikacija. Shvatite li ga ispravno, komunikacija s ljudima će biti uspješna, ali ako ga shvatite krivo čeka vas teška borba.

Ova knjiga će vam pomoći da ga shvatite ispravno u svakoj prilici. Kroz sedam jednostavnih lekcija postat ćete stručnjak za čitanje drugih i kontroliranje vlastitih gesta kako biste postigli željenu reakciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –