Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tim Footman

Leonard Cohen : Hallelujah

  • Nakladnik: Menart
  • 02/2010.
  • 259 str., meki uvez
  • ISBN 9789535562535
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svestrani Leonard Cohen, čovjek bogate biografije (i jednako bogate kolekcije šešira), danas je u svojim sedamdesetima, a uvijek je bio mnogo više od odličnog kantautora. Osim što potpisuje nadasve utjecajnu glazbu i poeziju, te svojim koncertima još uvijek oduševljava publiku i kritiku, Cohen je i romanopisac iznimnog ugleda, majstor britkog humora, uvijek spreman na zabavnu anegdotu, ali i na uranjanje u vlastitu nutrinu - tijekom 90-ih proveo je pet godina u budističkom samostanu, gdje je dnevno znao proboraviti i do dvanaest sati u meditaciji. To su samo neki od razloga zbog kojih je storija o njemu jedna od najfascinantnijih u čitavoj povijesti popularne glazbe.

Autoritativna, no često i zajedljivo zabavna, ova knjiga pripovijeda kompletnu priču o velikom kanadskom bardu, od njegova rođenja 1934. pa sve do trijumfalne turneje iz 2009. godine.

"Leonard Cohen; Hallelujah - Nova biografija" sadržava brojne nove i ekskluzivne intervjue s nekima od ključnih Cohenovih suradnika, nudeći potpuno nova saznanja koja otkrivaju dosad nepoznate pojedinosti iz njegova osobnog i profesionalnog života.

Nova biografija Leonarda Cohena obogaćena je Cohenovim fotografijama, ali i mnogim zanimljivim činjenicama iz glazbenikova života.

Upoznajte vrsnog kantautora, romanopisca, šarmantnog gospodina koji je uvijek spreman na zabavnu anegdotu.

"Cohen je sada sa 75 godina uspješniji  nego ikada. Stalno nam govore da je vrijeme mladih i lijepih i da se to cijeni iznad svega, ali Cohen i ostali (Bob Dylan, Paul McCartney, Johnny Cash, Al Green) čini se doživljavaju velike kritičke i komercijalne uspjehe i to u drugoj polovici njihovih života."

***

Leonard Cohen je kanadski kantautor i književnik, autor je 11 kultnih studijskih albuma i brojnih književnih djela. Počinje pisati još 1951., a prva zbirka pjesama objavljena je 1956. S godinama Cohen je postao svjetski slavan i priznat glazbenik, a njegov je književni rad ostao u sjeni karijere glazbenika kojoom je ušao u legendu.

Najranije Cohenove pjesme su ukorjenjene u europskoj narodnoj glazbi. U sedamdesetima, njegov opus obuhvaća pop, cabare, rock, blues i country. Njegov instrument je glas, a njegovi hitovi - riječi koje imaju bezbroj značenja i odlaze u vječnost.Glavne teme njegovih pjesama su ljubav, seks, duhovnost i religija. Vječito postavlja pitanja i traži odgovore, a upravo zbog toga pjesme ne gube neodoljivu emocionalnu snagu.

Njegov prvi album 'Songs of Leonard Cohen' (1967), najavio je veliki talent ovog glazbenika i pjesnika. Uključuje pjesme koje su postale klasici: 'Suzanne', 'Sisters Of Mercy',' So Long, Marianne' i 'Hey, That's No Way to Say Goodbye'.

Da nakon ovoga Cohen više nije snimio niti jedan album, svejedno bi ostao zapamćen i cijenjen. No sljedeći njegovi albumi potvrđuju kako veličanstvenost njegovog debitantskog albuma nije bila slučajnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –