Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jadranko Bitenc

Lana, godina mačke

  • Nakladnik: Alfa
  • 04/2010.
  • 122 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532972276
  • Cijena: 12.74 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Netko je noću uništio mladi voćnjak Lanina oca na njihovom vikend-imanju. Jedanaestogodišnja Lana poziva svoju vršnjakinju, bucmastu Brankicu, i one se daju u potragu za počiniteljem. Pomaže im mali Štijef, seoski dječak iz susjedstva.

Kao u akcijskom filmu sumnja pada čas na jednu, čas na drugu osobu. Djevojčice pritom otkrivaju tajne sela i svijeta odraslih. A konačno otkriće upravo Lanu najviše začudi.

***

Jadranko Bitenc živi u Ivanić-Gradu i radi kao voditelj Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad. Studirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao komparativnu književnost.Radio je kao novinar u 'Poletu', predavao hrvatski jezik i književnost u osnovnim školama i u gimnaziji, radio kao knjižničar.
Član je Društva hrvatskih književnika od 1988. godine.

Do sad je objavio je roman za odrasle «Statist» 1 983., drugo iz­danje 2003.), romane za djecu «Lana-godina mačke» 1987.), «Twist na bazenu» (1988. /1989., drugo izdanje 2005./2007.), «Ljeto na koljenima» (1990.) i «Pyjama blues» (1996.), te roman za mlade «Osmijeh nepopravljivog optimista» (2005.)

Roman za mlade «Twist na bazenu» uvršten je u lektiru za učenike šestih razreda osnovnih škola. Na Hrvatskom radiju izvedene su mu radio drame napisane prema njegovim romanima. Izvedena mu je i kazališna pred­stava na temu droge» Trava iz asfalta» u sezoni 1996/1997. po školama diljem Hrvatske.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –