Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alek Popov

Misija London

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Ksenija Banović
  • 11/2010.
  • 291 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537355715
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Alek Popov kratko je živio u Londonu kao bugarski diplomat, ali zato se vratio strašnim poklonom za znane i neznane. Po mom mišljenju najsmješnija knjiga novije bugarske književnosti. Toliko smješna da se čovjeku na kraju plače. (Georgi Cankov)

Ovo je jedan istinski europski roman u tradiciji P. G. Wodehousea, Roalda Dahla i Toma Sharpa... U „Misiji London“ ima odličnog pripovijedanja, osjećaja za detalj, svježeg humora i najvažnije - osjećaja za mjeru. Uopće, nije pretjerano mišljenje Georgija Cankova da je ovo najsmješnija knjiga novije bugarske književnosti... Situacije su tipično bugarske, a humor kojim su opisane je istančano engleski. (Hristo Kjosev)

Na književnom tržištu pojavila se knjiga koja je za mene osveta za sva poniženja koje bugarski građani trpe u kontaktu s bugarskim diplomatskim misijama u svijetu... Groteskno i virtuozno ismijavanje morala koji je od vremena Baj Ganja simbol nacionalnog diplomatskog identiteta... Toplo vam preporučam ovu knjigu - u ovome trenutku gorki smijeh jedina nam je zaštita... (Ljuben Dilov)

***

Alek Popov (1966, Sofia, Bugarska) jedan je od najčitanijih i najprevođenijih suvremenih bugarskih pisaca. Autor je zbirki priča, eseja, romana i drama. Apsurd, ironija, crni humor, neočekivani obrati najvažnije su karakteristike njegova pisanja.

Roman „Misija London“, utemeljen na slikovitim dojmovima kulturnoga atašea bugarskoga veleposlanstva u Londonu, okarakteriziran je kao najsmješnija knjiga tranzicije, ima već šest izdanja i preveden je na trinaest jezika. Film snimljen po ovome romanu najgledaniji je bugarski film u posljednjih dvadeset godina.

Za najnoviji roman „Crna kutija“ dobio je nagradu Elias Canetti i nagradu Cvijet Helikona za najprodavaniju knjigu u 2007, i nagradu Ujedinjene bugarske banke za knjigu 2007. Pod naslovom „Psi lete nisko“ objavljena je na njemačkom, poljskom, turskom i srpskom jeziku.

Popov je jedan od vodećih bugarskih satirika, piše Sebastian Fasthuber za bečki časopis Falter, štoviše, on igra u prvoj postavi reprezentacije suvremenih europskih pisaca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –