Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Vukonić

Turizam : Budućnost mnogih iluzija

  • Nakladnik: Plejada
  • 11/2010.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535604785
  • Cijena: 23.23 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Autor analitički i kritički progovora o temeljnim suvremenim problemima i razvojnim perspektivama svjetskog turizma. U prvom djelu knjige "Turizam i njegovo biće" polazi od temeljnih definicija turizma te analizira odnos ekonomske teorije i ekonomike turizma. U drugom dijelu "Prošlost i sadašnjost fenomena turizma" osvrće se na povijesni razvoj turizma koji uvjetuje i neke današnje probleme (preizgrađenost kapaciteta, uništavanje okoliša i sl.). Posebnu pažnju posvećuje pitanju sigurnosti suvremenog svijeta, ratovima i terorizmu, koji bitno utječu na turizam, te problemu prirodnih katastrofa.

Treći dio "Budućnost fenomena turizma" raspravlja o turizmu u doba globalizacije, o "održivom turizmu" te o turizmu kao poticatelju razvoja zemalja trećeg svijeta. Autor sagledava i nove aspekte razvoja turizma kao što se mega događaji, uloga povijesnih gradova, turistička putovanja potaknuta kulturno-povijesnim nasljeđem (Heritage Tourism), artificijelni objekti i atrakcije i dr.


***

Dr. sc. Boris Vukonić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u mirovini, dekan (1996-2000). Autor je 27 knjiga i više od 150 znanstvenih i stručnih članaka. Jedan je od osnivača Visoke poslovne škole za turistički i hotelijerski menadžment "Utilus" u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –