Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Record stories

  • Nakladnik: Aquarius Records
  • Urednik: Mojca Piškor
  • 04/2011.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535661900
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prva regionalna zbirka priča s temom iz prodavaonica ploča objavljuje se 16. travnja, na Međunarodni dan prodavaonica ploča. Upravo je taj dan, koji se obilježava diljem svijeta, bio povod i poticaj za objavu zbirke u kojoj su se 23 autora, iz Hrvatske i susjednih zemalja, u svojim pričama pozabavili prostorom za trgovinu gramofonskim pločama, CD-ima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora kakvog se na engleskom jeziku naziva "record store".

Njihove su priče jedinstvene i različite koliko i oni sami, a s druge strane i univerzalne jer svugdje na svijetu postoje neke prodavaonice ploča kojih više nema, koje su uspjele opstati (u nemilosrdnom vremenu), koje su nekome drage i po nečemu posebne...a nekome i radno mjesto.

U različitim konstrukcijama i projekcijama budućnosti prodavaonice ploča već su dugo vremena osuđene na propast što ih čini nekom vrstom prostora u čekanju svojeg nestajanja. To je istodobno i prostor koji je nerijetko izostavljen iz govora i razgovora o glazbi. Natječaj za kratku priču krenuo je, međutim, od ideje da je ipak riječ o prostoru ispunjenom značenjima - prostoru iz kojega je moguće čitati, prostoru u koji je moguće upisivati. rezultat je ova zbirka u izdanju Aquarius Recordsa koja na ukupno 200 stranica donosi 23 priče, osim 12 priča odabranih putem natječaja, veliki doprinos zbirci su dali su i pozvani autori - njih 11.


Od 155 priča pristiglih na natječaj žiri (Nenad Bartolčić, Saša Drach, Kruno Lokotar, Gordan Muratović i Mojca Piškor) je za objavljivanje u zbirci odabrao priče dvanaestoro autora - Siniše Bizovića, Miće Duspare, Marka Gregura, Vladimira Iveljića, Ivana Jozića (1. nagrada), Željka Ljubića (3. magrada), Aljoše Ljubojevića, Ane Marinović, Luke Matakovića, Saše Pavkovića (2. nagrada), Josipe Pichler i Zorana Trklje.

Svoje priloge zbirci ispisalo je i jedanaest pozvanih autora i autorica - Goran Ferčec, Zvonko Karanović, Andrej Nikolaidis, Gordan Nuhanović, Ante Perković, Sven Popović, Samuel Sacher, Ivana Sajko, Mima Simić, Ivan Sršen i Viktor Žmegač.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –