Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Raduan Nassar

Drevni rad

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 06/2012.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532663907
  • Cijena: 129.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kad njegova strastvena zabranjena ljubav zaprijeti brojnoj, strogoj i duboko religioznoj obitelji, mladi Andrija bježi od kuće. U starom pansionu u zabiti pronalazi ga brat Petar, očev nasljednik. Prije povratka kući Andrija mu ispovijeda sve svoje grijehe, ali Petar ustraje na njegovu povratku. No ponovno okupljanje obitelji neće donijeti sreću i smirenje.

"Drevni rad", nagrađivani roman brazilskog pisca libanonskog porijekla Raduana Nassara, vrlo je specifično djelo, poetska proza koja duboko zadire u dogme i općeprihvaćene vrijednosti. Odnos sina i oca, raskid s tradicijom, odrastanje i seksualnost, incest i rušenje tabua samo su neke od tema koje autor dotiče, a atraktivnost romana dokazuje i film snimljen po romanu 2001.godine.

Iako je objavljivanjem svoga prvog romana odmah stao uz bok već uvelike priznatih brazilskih pisaca svoga doba, Raduan Nassar prestao je pisati, a u malobrojnim intervjuima koje je pristao dati objasnio je i zašto: “Smatram da je književno stvaralaštvo zanimljivo jednako kao i uzgajanje kokoši.”

Pročitaj poglavlje!

***

Raduan Nassar rodio se 1935. u Pindorami u brazilskoj državi São Paulo, kamo su se njegovi roditelji doselili iz Libanona. Studirao je pravo i filozofiju na jednom od najvažnijih brazilskih sveučilišta, onom u São Paulu. Objavljen 1975., "Drevni rad" (Lavoura arcaica) prvi je Nassarov roman predstavljen javnosti, a nakon njega je 1978. objavljena pripovijetka “Um copo de cólera”. Obje su knjige bile predlošci za poznate brazilske filmove. Premda se Nassar prestao baviti pisanjem 1984., tek je 1997. objavljena njegova zbirka "Menina a caminho", koja objedinjuje priče napisane 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –