Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pawel Huelle

Mercedes-Benz : Iz pisama Hrabalu

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Ivana Vidović Bolt
  • 11/2012.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533340210
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Mercedes Benz : Iz pisama Hrabalu" duhovit je roman poljskoga pisca Pawe³a Huellea u kojem nas glavni junak na satovima vožnje u nezaboravnoj i već kultnoj peglici svojim pričama, kojima želi prikriti vlastiti strah i stid pred instruktoricom vožnje, vodi kroz prošlost svojih predaka.

A priče nam, naravno, kao što i najavljuje naslov, zapravo otkrivaju njihove omiljene automobilske marke i nezaboravne avanture s automobilima koji su preživjeli nesreće i nadživjeli različite političke sisteme poput citroena kojega je zgnječio brzi vlak iz Vilna, odnosno mercedesa konfisciranoga 1939. u okolici Lavova...

"Mercedes Benz : Iz pisama Hrabalu" autorov je hommage Bohumilu Hrabalu, napisan u formi dugoga pisma, upravo po uzoru na nenadmašni hrabalovski stil.

***

Pawe³ Huelle, poljski prozaik, pjesnik, književni kritičar, dramaturg rođen je 1957. godine u Gdanjsku. Jedan je od najnagrađivanijih i najprevođenijih poljskih pisaca srednje generacije, a među najvažnijim su nagradama one Zaklade A. Jurzykowskoga, Zaklade Koœcielskih, Poljskoga PEN-kluba, Paszport Polityki i prestižna njemačka nagrada Andreasa Gryfiusa. Autorov književni prvijenac, roman Gdje je David Weiser (Weiser Dawidek, 1987), proglašen je najvažnijim književnim debijem osamdesetih godina. Kritičari su ga nazvali “romanom desetljeća”, “lektirom-drogom”, “pobjedom književnosti”, “debijem desetljeća”. Osim zbirke pjesama Wiersze (1994), objavio je i knjige priča Opowiadania na czas przeprowadzki (1991), Pierwsza mi³oœć i inne opowiadania (1996), By³em samotny i szczêœliwy (2002) i Opowieœci ch³odnego morza (2008), te knjigu eseja Inne historie (1999) i romane Mercedes-Benz: z listów do Hrabala (2001), Castorp (2004) i Ostatnia wieczerza (2007).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –