Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sead Begović

Zvekirom po čelu

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 12/2012.
  • 56 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342531
  • Cijena: 8.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U svojoj novoj knjizi pjesama Sead Begović oblikuje osebujnu inačicu svoje u osnovi neoegzistencijalističke poetike, koja se hvata u koštac s prvim i posljednjim stvarima ljudskoga života, sa svakodnevnim, ali i posve rubnim egzistencijalnim situacijama. Autor se u zbirci, još jednom kao u nekom slatkogorkom odnosu, primiče unutar­njem i vanjskom, osobnom i nadosobnom, i to u erotičnoj igri pri­micanja i uzmicanja, nasrtljivosti i nježnosti...

Zbirka "Zvekirom po čelu" nalik je na igru lovice u kojoj čitatelj s užitkom sudjeluje jer hvata pjesnika u svojim pjesmovnim tumačenjima, a pjesnik mu uvijek iznova uspijeva pobjeći u novom nepredvidljivom smjeru. Begovićev lirski subjekt može, primjerice, biti nesputani hedonist, uveli Casanova, skrušeni bogoispovjedalac, srčani poštovatelj i pro­tagonist različitih religijskih i kulturnih tradicija, žestoki puteni nasrtljivac, nježni suprug itd.

Ukratko, "Zvekirom po čelu" knjiga je temperamentne, lucidne po­ezije kojom Begović ponovno dokazuje istaknuto mjesto na hrvat­skoj pjesničkoj sceni.

Ivan Herceg

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –