Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Besani smo u ovoj hladnoj zemlji / We Are Sleepless in This Cold Country

  • Nakladnik: Brutal - udruga za promicanje kulture i umjetnosti
  • 05/2013.
  • 104. str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 5.31 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga „Besani smo u ovoj hladnoj zemlji / We Are Sleepless in This Cold Country“ objavljena je u sklopu 8. međunarodnog festivala suvremene poezije, koji se od 17. - 19. svibnja 2013. održava u Zagrebu.

8. međunarodni festivala suvremene poezije predstavlja 5 mladih i priznatih autora iz: Portugala (Golgona Anghel), Nizozemske (Maria Barnas), Belgije (Maarten Inghels), Mađarske (Árpád Kóllar), te iz Hrvatske (Marko Pogačar).

U knjizi se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.


Iz predgvora:

Osam je godina prošlo otkako smo odlučili pokrenuti Međunarodni festival suvremene poezije, kako bismo vam na godišnjoj razini donijeli ono što smatramo trenutno najboljim na mlađoj pjesničkoj sceni u Europi, i upornost se polako pretvorila u tvrdoglavost. I vašu i našu. Pokušavajući utažiti vašu glad za poezijom, uspjeli smo stvoriti najvjerniju publiku na domaćoj kulturnoj sceni, publiku koja itekako nadilazi puko pojavljivanje na festivalskim događanjima, i na to smo jako ponosni. Svatko od vas tko drži u rukama ovu knjigu ima pravo dići glavu i reći da je dio nečega snažnog, nečega po čemu će generacije pamtiti ovo vrijeme i kukati kako se takve stvari više ne događaju.

Smijemo bez srama djelovati pretenciozno, drskim osmjehom hodati kroz grad i reći: s tim sjajem u očima, s tim žarom za poeziju, nama se živo fućka. Mi smo besani u ovoj hladnoj zemlji.

Silvestar Vrljić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –