Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rod Rees

PoluSvijet : Proljeće

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 07/2013.
  • 504 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664881
  • Cijena: 23.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na PoluSvijet, računalnu simulaciju koja se otela kontroli i sve jače prijeti stvarnom svijetu, nastavljaju se navlačiti mračne sjene. U njegovim su virtualnim sferama ostale zarobljene heroine iz prvog nastavka, kći predsjednika SAD-a Norma Williams i Ella Thomas, koja je poslana u PoluSvijet da vrati Normu u stvarnost.

U međuvremenu u PoluSvijetu postaje poprilično krvavo: vojnici Heydrichova Čvrstoga Rajha paradnim korakom ulaze u Pariz, a odavno zaboravljeno zlo koje predstavlja mitska Lilit iznova se budi. I dok njezina spasiteljica tone u ponor, Norma Williams predvodi pokret otpora. Izgubljena u noćnoj mori PoluSvijeta, mora se suočiti sa strašnom odgovornošću i izdajom svojih prijatelja. Nema izbora, jer ako ne pobijedi u tom nadnaravnom računalnom svijetu, oba će se svijeta suočiti s pogubnim posljedicama.

 

"PoluSvijet: Proljeće" nastavak je uspješnice Roda Reesa "Polusvijet: Zima", kombinacije znanstvenofantastičnog romana i trilera.




Poput labirinta, mračno domišljat baš kao i prethodni roman... Reesova bogata mašta, igre riječima i proza prožeta neologizmima samosvjesno se uzdižu pred čitateljem.
Daily Mail

Svijet koji je stvorio Rod Rees psihopatska je noćna mora, dok je Ella nasuprot tome dirljivo ranjiva heroina koja je u svojoj potrazi izložena opasnostima za tijelo i psihu.
The Guardian

Ovaj će roman privući i čitatelje pravog SF-a baš kao i zaljubljenike u steampunk.
Jonathan Cowie, www.concatenation.org

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– PoluSvijet : Proljeće - Rod Rees –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –