Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
D. S. Allan J. B. Delair

Kataklizma : Zadivljijući dokaz kozmičke katastrofe 9500 godina pr. Kr.

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Dorta Jagić
  • 09/2013.
  • 582 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744416
  • Cijena: 220.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga „Kataklizma“ predstavlja proboj ogromnih proporcija – novo razumijevanje kozmičkih događaja u nedavnoj geološkoj prošlosti Zemlje.


Ova multidisciplinarna znanstvena studija bavi se dokazima velike globalne katastrofe koja se dogodila prije samo 11500 godina. pomicanja kore, podrhtavanja Zemljine osi, masovna izumiranja, podizanje planinskih lanaca, dizanje i sažimanje kopnenih masa, gigantske vulkanske erupcije i potresi – svi oni ukazuju da se zbio fatalni sudar s kozmičkim posjetiteljem. Obilni geološko, biološki i klimatološki dokazi tog zastrašujućeg događaja stavljaju pod pitanje mnoge geološke teorije i bude sjećanja na našu pravu, ne tako daleku prošlost.

Iza kataklizme koja je uništila svijet prije dvanaest tisuća godina malo je ostalo – tek par stotina mitova razbacanih diljem svijeta koji su od ostataka tadašnjeg čovječanstva stigli do nas usmenom, a kasnije i pismenom predajom.

Knjiga „Kataklizma“ vodi čitatelja kroz brojne i danas vidljive geološke i biološke tragove te kataklizme, koji se nalaze svuda oko nas. dva vrsna stručnjaka s Cambridgea i Oxforda, geolog i paleontolog, nude i odgovor na zagonetku što je uništilo svijet i dovelo čovječanstvo na rubu izumiranja u tom davnom, zaboravljenom događaju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –