Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rolf Dobelli

Umijeće jasnog mišljenja : Pedeset i dvije misaone pogreške koje je bolje prepustiti drugima

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Boris Perić
  • 09/2013.
  • 206 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953072
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Naš mozak optimiran je za život lovca i sakupljača. Danas živimo u radikalno drukčijem svijetu. To vodi do sustavnih misaonih pogrešaka, koje mogu biti pogubne za vaš novac, vašu karijeru, vašu sreću. Onaj tko zna kako se čovjek lako prevari, bolje je oboružan, a Rolf Dobelli detaljno istražuje najpodmuklije „misaone stupice“ u koje neprestance upadamo.

Tako u knjizi "Umijeće jasnog mišljenja" saznajemo: zašto sustavno precjenjujemo vlastito znanje (a druge držimo glupljima nego što to uistinu jesu), zašto nešto neće postati točnije samo zato što milijuni ljudi to smatraju točnim ili zašto se slijepo držimo teorija, čak i ako su dokazano pogrešne.

Tekstovi Rolfa Dobellija ne samo da će nas sadržajno izrazito obogatiti, oni pružaju i pravi čitalački užitak.


***

Rolf Dobelli (1966.) studirao je filozofiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u St. Gallenu, gdje je i doktorirao. Radio je za Swissair, osnovao tvrtku getAbstract, a živio je u Honkongu, Australiji, Engleskoj, te SAD-u. Osnivač je i predsjednik ZURICH.MINDS-a, zajednice vodećih ličnosti iz znanosti, kulture i gospodarstva. 2012. osnovao je CCADEMY za trening jasnog mišljenja u tvrtkama. Rolf Dobelli kolumnist je novina Die Zeit i SonntagsZeitung, a redovito surađuje i sa sljedećim medijima: The Economist, The Wall Street Journal, Bloomberg, Financial Times, NZZ, Handelsblatt, te CNN. Njegovi romani i stručne knjige prevedeni su na brojne svjetske jezike. Član je PEN-a. Živi i radi u Luzernu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Umijeće jasnog mišljenja : Rolf Dobelli –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –