Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dario Šarec

Na putu za Neverland

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 11/2013.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532226805
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Na putu za Neverland" romantični je i antiromantični mladenačko-sredovječni put za iste takve pisce i čitatelje. Ujedno, i naglašeno, roman o sreći, međuljudskim odnosima, trajnijim kvalitetama života, i jednom specifično gradskom, ujedno i gradsko-kulturnjačkom, te suburbanom miljeu.

Važan je i kao vid manifesta osobe, određenog beskompromisnog načina komuniciranja, odbijanja političke korektnosti tamo gdje je potencijalno besmislena ili nekorisna u široj društvenoj poruci. Ali ujedno i kao topla intimna priča. U više slojeva priče i paralelnih radnji izmjenjuju se eksperimentiranja u užicima, erotika, preživljavanje vlastitim snagama bez materijalnog kapitala, egzistencijalne krize, destrukcije i vitalizam glavnog junaka te ispitivanje mogućnosti da se potragu za srećom skrati i operacionalizira.

Precizna, brza i duhovita naracija, zabavni dijalozi i govor neke su od prednosti romana, a pozitivnost priče u pozadini, naslonjena na univerzalne i društvene vrijednosti, ono glavno zbog čega bismo mogli zavoljeti takav stil i takvu priču.

***

Dario Šarec suosnivač je udruge za promicanje književnosti Eventualizam koju čine pisci okupljeni oko ideje buđenja hrvatske književne scene, a jedan od pokazatelja njihovih stremljenja je i 2006. godine objavljena zbirka kratkih priča, "Nagni se kroz prozor". Osim ove knjige, objavio je i roman "Ljubav na lomači" (2009).

Dario Šarec suosnivač je udruge za promicanje književnosti Eventualizam koju su činili pisci okupljeni oko ideje buđenja hrvatske književne scene, a jedan od pokazatelja njihovih stremljenja je i 2006. godine objavljena zbirka kratkih priča, »Nagni se kroz prozor«. Osim te knjige, objavio je romane »Ljubav na lomači« (2009) te "Na putu za Neverland" (2013). Radi i kao novinar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –