Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije'

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije: Sveto i ludičko kao modusi političkoga u teatru', u izdanju Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske sveučilišne naklade, održat će se u srijedu 4. ožujka u dvorani F22 u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Petra Pogorevc, Goran Sergej Pristaš i Marina Protrka Štimec.
Najava • 04.03.2020.

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete'

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete' koja se može čitati kao povijest glazbene scene čiji su protagonisti – uz mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, ali i kao osobni dnevnik karijere duge 30 godina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Klubu Metropolis u Zagrebu.
Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Vijest • 02.03.2020.

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Gradska knjižnica Samobor raspisala je osmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2020. pošalju svoje kratke priče. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će najbolje priče biti objavljene u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća', povjesničara dr. Ive Goldsteina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti povjesničar Goran Hutinec i Budimir Lončar.
Najava • 26.02.2020.

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva'

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva' održat će se u srijedu, 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja donosi izbor najvećeg korpusa usmenog pjesništva u Europi predstavit će akademik Ranko Matasović, Pavao Krmpotić i mr. sc. Krešimir Krnic.
Najava • 24.02.2020.

U prevodilačkom ringu : Petra Pugar i Mate Maras

Prevoditi književni tekst znači birati iz niza opcija koje prevoditelji sami sebi nude. Na koji način ti procesi teku pokazat će Petra Pugar i Mate Maras, koji će se okušati u prijevodu kratke priče iz zbirke 'Assempri', koju je na prijelazu 14. i 15. stoljeća napisao Filippo degli Agazzari. Talijanistički prevoditeljski 'dvoboj' moderirat će Snježana Husić.