Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Borivoj Radaković ×

Vijest • 21.11.2019.

Borivoj Radaković dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov za roman 'Hoćemo li sutra u kino'

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov je Borivoj Radaković za roman 'Hoćemo li sutra u kino'. 'Zbog tematske inovativnosti, oštroga zadiranja u tabue, bespoštednog sondiranja bračnih mutnih odnosa, zbog 'brutalne', ali jezično sputane ljepote, ovaj Radakovićev roman daleko se izdiže nad najvišim vrhuncima psiho-socijalne, ljubavno-erotske proze u hrvatskoj književnosti." – stoji u priopćenju...
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 28.03.2019.

Novozagrebačka tribina: Borivoj Radaković i Jagna Pogačnik

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u četvrtak 28. ožujka u Knižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu. Uz Borivoja Radakovića sudjeluje i Jagna Pogačnik, a razgovarat će se i o Radakovićevim prijevodima engleske književnost, te Jagninim prijedlozima za čitanje...
Najava • 14.01.2019.

Poljski pisac Szczepan Twardoch predstavlja knjigu 'Morfij' u Zagrebu

Szczepan Twardoch, jedan od najpoznatijih i najzanimljivijih glasova suvremene poljske književne scene predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Morfij', koji progovara o dvojnome identitetu i oslobađanju iz okova istog. Na tribini 'Autor vs. autor' Szczepan Twardoch suočit će se s hrvatskim književnikom Borivojem Radakovićem.
Najava • 06.11.2018.

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino'

Predstavljanje novog romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u utorak, 6. studenog u Klubu Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Tomislav Brlek, Dražen Ilinčić, Drago Glamuzina i Borivoj Radaković, Ulomke iz romana čita Goran Grgić.
Najava • 16.03.2009.

Ribook : 'Punk : Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike'

U ponedjeljak, 16. ožujka 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari Ribook Boris Perić će ugostiti Darka Glavana, autora knjige "Punk: Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike". U razgovoru o knjizi i punku kao svjetonazoru pridružit će im se glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš i književnik i prevoditelj Borivoj Radaković.
Najava • 17.09.2008.

Predstavljanje romana 'Skrivači hrvatskog urana'

U četvrtak, 18. rujna 2008. u prostorijama Knjižnice "Bogdana Ogrizovića" u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati, održat će se predstavljanje romana novinara Dražena Stjepandića "Skrivači hrvatskog urana" (Polet izdanja, Zagreb 2008.). Uz autora, koji će pročitati nekoliko ulomaka, o knjizi će govoriti književnici Stjepan Čuić i Borivoj Radaković, te novinar Domagoj Margetić. 
Najava • 05.06.2008.

Predstavljanje mađarskog časopisa 'Ex Symposion'

U četvrtak 5. lipnja 2008., s početkom u 20 sati, u Booksi u Zagrebu predstavit će se mađarski časopis 'Ex Symposion' i njegov aktualni broj 'Füst' (Dim). O njemu će govoriti gosti iz Mađarske - Péter Bozsik, Gyula Zeke i Viktória Radics, te hrvatski gosti iz uredništva časopisa, Borivoj Radaković, Slađan Lipovec i Istvan Ladanyi.