Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Guljašević ×

Najava • 01.03.2019.

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla'

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla' održt će se u petak, 1. ožujka u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu. O knjizi će govoriti voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabella Mauro, autorica teksta Neda Staklarević i ilustratorica Ivana Guljašević.
Najava • 11.09.2018.

Otvorenje izložbe Ivane Guljašević Kuman 'Čarapojedac i slikopričac'

Otvorenje izložbe ilustracija Ivane Guljašević Kuman 'Čarapojedac i slikopričac' održat će se u sklopu Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u utorak, 11. rujna u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Vijest • 24.03.2016.

Nagrada Grigor Vitez za dječju književnost i ilustraciju u 2015.

Dobitnici ovogodišnje Nagrade 'Grigor Vitez' su Snježana Babić Višnjić za knjigu 'Krugovi na vodi', Rosi Kugli za knjigu 'Nisam ti rekla…', Ivana Guljašević za ilustracije u slikovnicama 'Nosorogov oglas' i 'Drveni neboderi' i Dražen Jerabek za ilustracije u slikovnici 'Tajna'. U konkurenciji je bilo ukupno 79 knjiga iz produkcije 26 nakladnika.
Vijest • 16.11.2008.

OVCA U KUTIJI u rukama Ivane Guljašević Kuman

U sklopu četvrtog po redu Festivala 'Pazi, knjiga!' nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI dodijeljena je slikovnici "Čarapojedac" Ivane Guljašević Kuman. Posebnu OVCU U KUTIJI, pohvalu za književno-likovni projekt godine 2007 osvojila je Naklada Bulaja za „Šumu Striborovu". Nagrada se dodjeljuje po četvrti puta za redom i to u dvije katerogije, za najbolju hrvatsku slikovnicu 2007 – 2008....
Vijest • 16.10.2006.

Priča o čokoladi - najbolja hrvatska slikovnica

Nagrada OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu ove je godine pripala knjizi "Priča o čokoladi", autorice Irene Sertić i ilustratora Zdenka Bašića, objavljenoj u izdanju Heureke i Sretne knjige. U izboru za najbolju slikovnicu stručni žiri u sastavu književnik Zvonko Todorovski, likovna umjetnica Ivana Guljašević i književnica Ana Ðokić Pongrašić jednoglasno je izabrao "Priču o čokoladi" za...