Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 16.10.2006.

Priča o čokoladi - najbolja hrvatska slikovnica

Nagrada OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu ove je godine pripala knjizi "Priča o čokoladi", autorice Irene Sertić i ilustratora Zdenka Bašića, objavljenoj u izdanju Heureke i Sretne knjige. U izboru za najbolju slikovnicu stručni žiri u sastavu književnik Zvonko Todorovski, likovna umjetnica Ivana Guljašević i književnica Ana Ðokić Pongrašić jednoglasno je izabrao "Priču o čokoladi" za slikovnicu godine. S izborom stručnog žirija poklopio se ove godine i izbor dječjeg žirija kojem se "Priča o čokoladi" također našla na prvom mjestu.

Uz nagrađenu knjigu, pohvale Autorske kuće dobile su slikovnice: "Princeza Pif" Želimira Hercigonje i Sanje Rešček u izdanju Naklade Haid, te "Priča o vučiću Grgi" Sanje Pilić i Tomislava Zlatića u izdanju Državnog zavoda za zaštitu prirode.

Pohvale dječjeg žirija dobile su slikovnice:

"Starac dugačka brka" Nikoline Manojlović Vračar, vlastito izdanje, i "Hoki" Rozalije Ovčar i Marsele Hajdinjak Kreč u izdanju Naklade Haid.

Sve slikovnice pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu biti će izložene na Interliberu 2006 (izložbeni prostor Autorske kuće, paviljon br. 6) a pokrovitelj nagrade, turistička agencija SAI TOURS, vodi nagrađene autore Irenu Sertić i Zdenka Bašića na Sajam knjiga u Bolognu 2007.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –