Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Simić Bodrožić ×

Najava • 03.12.2017.

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood'

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood' održat će se u nedjelju 3. prosinca u zagrebačkom Kazalištu Gavella. Očekuje vas čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) i popratni jazz (Marko Lucijan Hraščanec).
Najava • 14.02.2017.

Poezija u dvorištu : Ivana Bodrožić

Gošća tribine 'Poezija u dvorištu' koja će se održati u utorak 14. veljače u zagrebačkom Caféu u dvorištu, bit će pjesnikinja Ivana Bodrožić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 01.04.2016.

Predstavljanje romana Ivane Bodrožić 'Rupa'

Predstavljanje novog romana Ivane Bodrožić 'Rupa' održat će se u petak, 1. travnja u Vip Clubu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Mirjana Rakić, Drago Hedl, Karolina Lisak Vidović, Goran Gavranović, Petra Ljevak i Ivana Bodrožić.
ČITAONICA • 17.03.2016.

Ivana Bodrožić : Rupa (ulomak)

Poglavlje 'Oči boje meda' sam odabrala zato što mi je jedno od najdražih u romanu, zato što sam, dok sam ga pisala, točno znala zašto se pisanjem bavim i zašto mi je to jedan od najboljih osjećaja. Stvarati priču, izmišljati i govoriti istinu. (Ivana Bodrožić)
Najava • 14.10.2015.

Dodjela književne nagrade 'Edo Budiša' i druženje s Ivanom Simić Bodrožić

Književna nagrada Istarske županije 'Edo Budiša' bit će dodjeljena u srijedu, 14. listopada ovogodišnjoj dobitnici Ivani Simić Bodrožić. Dodjela nagrade održat će se u Kući za pisce – Hiži od besid u Pazinu.
Razgovor • 26.05.2014.

Ivana Simić Bodrožić : Svojim lirskim subjektima želim sve najbolje

Poznat je onaj magični efekt literature da kada nešto napišete, vrati vam se kao bumerang, često na vrlo cinične načine. Ne vjerujem u neku sudbinu, ali čim to izgovorim, iza ugla me čeka nešto da me demantira, neki tako precizno izrežiran događaj koji će učiniti da pomislim kako je baš onih pet minuta koje sam nekad negdje zakasnila bilo presudno za ostatak života. Dakle, ostavljam prostor...
Najava • 27.05.2014.

Ženska priča : Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina

U utorak 27. svibnja u zagrebačkom Bookcaffe-u održat će se još jedna Ženska priča, ovoga puta humanitarnog karaktera. Marijana Perinić ugostit će Tomicu Šćavinu i Ivanu Simić Bodrožić, a sav novac od prodaje njihovih knjiga uplatit će se za pomoć poplavljenim područjima u regiji.
Videoteka • 11.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 2. epizoda: Ivana Simić Bodrožić

Početkom prošle godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Večeras vam skrećemo pažnju na "epizodu" u kojoj je gostovala Ivana Simić Bodrožić.