Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu ×

Najava • 06.06.2019.

Konferencija o arhiviranju weba - povodom 15. obljetnice postojanja Hrvatskog arhiva weba

U zagrebačkom Hotelu Westin održat će se Konferencija o arhiviranju weba – Web Archiving Conference (WAC), koju u povodu 15. obljetnice postojanja Hrvatskog arhiva weba (HAW) organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Konzorcijem za dugoročnu pohranu internetskog sadržaja – IIPC.
Najava • 26.10.2015.

Otvorenje izložbe Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorit će se izložba Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice, koja izborom najrelevantnijih bibliografskih izvora podsjeća na hrvatskobugarske kulturne dodire.
Najava • 29.05.2015.

Predstavljanje monografije 'Slobodni i kr. glavni grad Zagreb'

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavlja monografiju 'Slobodni i kr. glavni grad Zagreb', objavljenu 1913. godine, otisnutu u novom ruhu – s reprodukcijama djela znamenitih hrvatskih likovnih umjetnika.
Najava • 28.05.2015.

Okrugli stol: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru

Okrugli stol 'Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru' održat će se povodom 20 obljetnice otvorenja nove zgrade NSK u četvrtak, 28. svibnja u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice.
E-Knjiga • 25.07.2014.

NSK u Zagrebu nabavila skener za digitalizaciju knjiga

Kako bi se prevladao nedostatak primjerene opreme te ubrzala digitalizacija knjižne građe, u desetoj godini programa digitalizacije knjižnične građe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nabavljen je novi skener. U tijeku je postupak testiranja nabavljene opreme, a na internetskim stranicama Knjižnice uskoro će biti dostupne dodatne pojedinosti o skeneru, kao i cjenik za vanjske korisnike.
Najava • 08.11.2007.

NSK na Interliberu