Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu ×

Vijest • 21.01.2020.

Program predstavljanja hrvatske kulturne baštine u povodu predsjedanja RH Vijećem Europske unije

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) pripremila je izložbe 'Marko Marulić – europski humanist', 'Book Art in Croatia' i 'Hrvatska glagoljica' radi predstavljanja međunarodnoj javnosti iznimno vrijedne hrvatske kulturne baštine.
Najava • 02.10.2019.

12. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

Od 2. do 4. listopada održat će se 12. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj, najveći i najznačajniji skup narodnih knjižnica u Hrvatskoj, koji će ove godine okupiti preko 220 knjižničara i nakladnika iz Hrvatske i inozemstva kako bi raspravljali o stanju, potrebama i suvremenim trendovima u narodnom knjižničarstvu.
Najava • 06.06.2019.

Konferencija o arhiviranju weba - povodom 15. obljetnice postojanja Hrvatskog arhiva weba

U zagrebačkom Hotelu Westin održat će se Konferencija o arhiviranju weba – Web Archiving Conference (WAC), koju u povodu 15. obljetnice postojanja Hrvatskog arhiva weba (HAW) organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Konzorcijem za dugoročnu pohranu internetskog sadržaja – IIPC.
Najava • 26.10.2015.

Otvorenje izložbe Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorit će se izložba Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice, koja izborom najrelevantnijih bibliografskih izvora podsjeća na hrvatskobugarske kulturne dodire.
Najava • 29.05.2015.

Predstavljanje monografije 'Slobodni i kr. glavni grad Zagreb'

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavlja monografiju 'Slobodni i kr. glavni grad Zagreb', objavljenu 1913. godine, otisnutu u novom ruhu – s reprodukcijama djela znamenitih hrvatskih likovnih umjetnika.
Najava • 08.11.2007.

NSK na Interliberu