Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

NSK ×

Najava • 09.07.2019.

Izložba Book Art in Croatia gostuje u Sofiji

Izložba predstavlja povijesni presjek izrade i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba, i obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem predstavljaju najviše domete umjetničkog oblikovanja knjige u Hrvatskoj.
Najava • 10.11.2015.

Izložba i popratni program povodom 400. obljetnice 'Machinae novae' Fausta Vrančića

U središnjem prostoru nalazi se i cjelokupan postav izložbe Tehničkoga muzeja posvećene djelu 'Machinae novae'. Do središnjega dijela izložbe kroz podne grafike vodi kronološka traka koja s razdobljima u životu i radu Fausta Vrančića povezuje staru i vrijednu građu iz fonda NSK.
Najava • 28.05.2015.

Okrugli stol: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru

Okrugli stol 'Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru' održat će se povodom 20 obljetnice otvorenja nove zgrade NSK u četvrtak, 28. svibnja u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice.
Najava • 06.12.2007.

Povratak gastronomskog blaga u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu

U četvrtak, 06. prosinca 2007., u 12:00 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održati će se svečanost «Povratak gastronomskog blaga u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu». Tom će prigodom Zlatko Puntijar, kolekcionar i vlasnik raritetne zbirke kuharica, darovati Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici presliku kuharice iz 1581. godine.
Najava • 21.11.2007.

IZLOŽBA : Umjetničko oblikovanje knjige u Latviji

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Nacionalna knjižnica Latvije pozivaju na otvorenje izložbe "Umjetničko oblikovanje knjige u Latviji" koje je upriličeno u srijedu, 21. studenoga 2007. godine, s početkom u 16:00 sati u velikom predvorju NSK u Zagrebu. Odabranim knjigama, slikom i riječju, izložba ilustrira procese umjetničkog oblikovanja knjige u Latviji.