Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Robert Roklicer ×

Najava • 27.02.2019.

Predstavljanje posljednje knjige Roberta Roklicera 'Sve što sam imao reći o ljubavi'

Predstavljanje posthumno objavljene, posljednje knjige Roberta Roklicera 'Sve što sam imao reći o ljubavi' održat će se u srijedu, 27. veljače u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će govoriti Đuro Vidmarović i Tin Lemac. Pjesme Roberta Roklicera čitat će dramski umjetnik Kristijan Ugrina.
Kritika • 30.11.2018.

Zvonimir Grozdić : Pigmenti

Zvonimir Grozdić je u podjednakoj mjeri vješt u kreiranju očuđenja kao i u hiperrealističkoj deskripciji zbilje, a njegova duhovitost najefektnija je u primjerima gdje se njegov u osnovi slab subjekt nastoji prikazati jakim, ne pristajući na luzerštinu i ustrajavajući u otporu i buntu.
Najava • 08.11.2014.

Tribina Jutro poezije predstavlja knjigu Nikice Krajine 'E(k)lipse'

Tribina Jutro poezije predstavlja knjigu Nikice Krajine 'E(k)lipse', u izdanju Naklade Breza. Tribina će se održati u subotu 8. studenog s početkom u 11,30 sati u buffetu Pod starim krovovima u Zagrebu. O knjizi će govoriti Davor Šalat i Nikica Krajina. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Kritika • 27.10.2010.

Robert Roklicer : Žene, luđaci i malo dobrih pedera

[IZ ARHIVE] Zasićena je ova proza brutalnoga realizma erotskim prizorima, govorom ulice, dobrim pivom i pelin­kovcem, lakim ženama, izgubljenim muškarcima. Opisani životni stil sastoji se od poprilično jednostav­nog dnevnog ritma ispijanja pića i frustracijskoga tje­lesnog "pražnjenja". Većina likova su neprilagođeni osobenjaci koji osjećaju strah pred nadolazećim do­gađajima, a slika izvanjskoga...
Najava • 09.05.2009.

Jutro poezije : Tomislav Domović

U subotu, 9. svibnja 2009. u 11 sati, u caffe baru Krivi put u Zagrebu (Runjaninova 3) održat će se još jedno 'Jutro poezije' na kojem će pjesnik Tomislav Domović predstaviti svoju novu zbirku poezije "Kožom uz kožu", kojom se u književnost vratio nakon 11 godina izbivanja. Voditelj tribine je Robert Roklicer.