Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Silvija Šesto ×

Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Tema • 05.02.2019.

Istražili smo: Užitak ili kazna – o novim kurikulumima za Hrvatski jezik

U želji da saznamo što struka misli o novim kurikulumima za nastavni predmet Hrvatski jezik u osnovnim školama, gimnazijama i srednjim strukovnim školama, uputili smo poziv na adresu 30-ak pisaca, urednika, nastavnika, knjižničara, predstavnika knjižnih strukovnih udruga i institucija, književni kritičara...sa zamolbom da za naš portal prokomentiraju nove kurikulume.
Vijest • 26.04.2018.

Dodjelom nagrada obilježena 50. obljetnica Nagrade 'Grigor Vitez'

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske obilježio je 50. obljetnicu Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju. Riječ je o najstarijoj književnoj nagradi za dječju književnost koja se dodjeljuje od 1967. godine i to je jedina nagrada kojom se nagrađuje i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade.
Najava • 18.12.2017.

Predstavljanje slikovnice Silvije Šesto 'Irena i pet kristalnih peharčića'

Promocija slikovnice i kalendara Semafore za 2018. godinu 'Irena i pet kristalnih peharčića' održat će se u ponedjeljak 18. prosinca u knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O slikovnici će govoriti autorice Silvija Šesto i Katarina Radošević Galić. Izabrane dijelove interpretirat će dramska umjetnica Svetlana Patafta.
Najava • 31.01.2017.

Promocija knjige 'Zagrebalica' Silvije i Ane Šesto

U utorak 31. siječnja 2017. od 19 sati u knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu održat će se promocija knjige 'Zagrebalica' Silvije Šesto (tekst) i Ane Šesto (fotografija).
Najava • 14.03.2013.

Druženje povodom izlaska časopisa 'Književnost i dijete'

U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se druženje povodom izlaska časopisa namijenjenog dječjoj književnosti "Književnost i dijete". O časopisu govore Dubravka Težak, Diana Zalar i Božidar Prosenjak, a o novim zbivanja u Hrvatskom društvu književnika za djecu i mlade, Silvija Šesto.
Najava • 19.01.2013.

Promocija slikovnice 'Pjegava Iva'

U Kulturnom klubu O'grada, u subotu 19. siječnja održat će se promocija slikovnice "Pjegava Iva" autorice Jelene Pervan i ilustratora Stjepana Lukića. Uz  veselo, točkasto druženje uz slatke poslastice, o slikovnici će govoriti Jelena Pervan, predstavnik izdavača te dječja književnica Silvija Šesto.
Najava • 10.11.2012.

VOLI ME / NE VOLI ME : Pjesnička večer i ljubavni buvljak

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA!, u subotu 10. studenog u Kulturnom klubu O'grada, održat će se pjesnička večer VOLI ME / NE VOLI ME! Svoje će (ljubavne) pjesme čitati pjesnici Diana Burazer, Tatjana Jambrišak, Melita Rundek, Silvija Šesto, Robert Mlinarec, Igor Čumandra i Bruno Kuman.