Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Silvija Šesto ×

Najava • 23.03.2019.

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto održat će se u subotu, 23. ožujka u zagrebačkoj knjižari Bookara. Uz autoricu, knjigu će predstaviti ilustratorica Vanda Čižmek, dobitnica brojnih nagrada i priznanja na području dječje ilustracije i Saša Krnic, u ime izdavača Ibis grafike.
Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Tema • 05.02.2019.

Istražili smo: Užitak ili kazna – o novim kurikulumima za Hrvatski jezik

U želji da saznamo što struka misli o novim kurikulumima za nastavni predmet Hrvatski jezik u osnovnim školama, gimnazijama i srednjim strukovnim školama, uputili smo poziv na adresu 30-ak pisaca, urednika, nastavnika, knjižničara, predstavnika knjižnih strukovnih udruga i institucija, književni kritičara...sa zamolbom da za naš portal prokomentiraju nove kurikulume.
Vijest • 26.04.2018.

Dodjelom nagrada obilježena 50. obljetnica Nagrade 'Grigor Vitez'

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske obilježio je 50. obljetnicu Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju. Riječ je o najstarijoj književnoj nagradi za dječju književnost koja se dodjeljuje od 1967. godine i to je jedina nagrada kojom se nagrađuje i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade.
Najava • 18.12.2017.

Predstavljanje slikovnice Silvije Šesto 'Irena i pet kristalnih peharčića'

Promocija slikovnice i kalendara Semafore za 2018. godinu 'Irena i pet kristalnih peharčića' održat će se u ponedjeljak 18. prosinca u knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O slikovnici će govoriti autorice Silvija Šesto i Katarina Radošević Galić. Izabrane dijelove interpretirat će dramska umjetnica Svetlana Patafta.
Vijest • 14.12.2014.

Objavljeni dobitnici knjižne nagrade KIKLOP 2014.

U Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u Puli, posljednjeg dana 20. Sajma knjige u Istri, 14. prosinca 2014., u podne, održano je proglašenje i uručenje Knjižnih nagrada Kiklop za 2014. godinu. Prema redoslijedu dodijeljenih nagrada dobitnici (ili njihova djela) su: Kristijan Vujičić, Mirko Kovač, Larí Marí, Irena Vrkljan, Viktor Žmegač, Stipe Božić, Boris Senker, Silvija Šesto, Davor Šunk, Ana...
Najava • 14.03.2013.

Druženje povodom izlaska časopisa 'Književnost i dijete'

U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se druženje povodom izlaska časopisa namijenjenog dječjoj književnosti "Književnost i dijete". O časopisu govore Dubravka Težak, Diana Zalar i Božidar Prosenjak, a o novim zbivanja u Hrvatskom društvu književnika za djecu i mlade, Silvija Šesto.
Najava • 19.01.2013.

Promocija slikovnice 'Pjegava Iva'

U Kulturnom klubu O'grada, u subotu 19. siječnja održat će se promocija slikovnice "Pjegava Iva" autorice Jelene Pervan i ilustratora Stjepana Lukića. Uz  veselo, točkasto druženje uz slatke poslastice, o slikovnici će govoriti Jelena Pervan, predstavnik izdavača te dječja književnica Silvija Šesto.