Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Srednja Europa ×

Vijest • 06.12.2018.

Novi servis: Nakladnici i knjižari info – mrežno mjesto s informacijama za nakladnike i knjižare

'Nakladnici i knjižari info' je informativni portal namijenjem nakladnicima i knjižarima, zamišljen kao mjesto na kojemu će se na temelju praćenja objava tijela državne, lokalne i područne (regionalne) samouprave, krovnih institucija i medija objavljivati i ažurirati informacije važne za poslovanje nakladnika i knjižara.
Najava • 23.10.2018.

Srednja Europa predstavlja knjigu 'Kada se sretnu leksikografija i frazeologija' Ivane Filipović Petrović

U utorak, 23. listopada 2018. u Knjižnici i čitaonica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) nakladnička kuća Srednja Europa predstavit će knjigu Ivane Filipović Petrović 'Kada se sretnu leksikografija i frazeologija' u kojoj autorica daje sustavni teorijski i metodološki pristup jezičnoj građi koja se uvrštava u rječnik.
Kritika • 10.05.2018.

Jernej Mlekuž : I feel kranjska kobasica: Kako je kranjska kobasica podigla slovenski narod

Kroz studiju o kranjskoj kobasici Mlekuž ispisuje fantastičnu priču o tvorbi nacije kao imaginarne, političke ideje, koja se nadjeva simbolima na isti način na koji se oprano crijevo puni izabranim komadima svinjskog mesa. Pritom je očita proizvoljnost čitavog postupka. Nacija se mijesi od narodne književnost, dijalekta standardiziranog u nacionalni jezik, i kobasica!
Najava • 03.05.2018.

Predstavljanje knjige Anne Marije Grünfelder 'Sustigla ih Šoa. Strani židovski izbjeglice u Jugoslaviji'

U četvrtak 3. svibnja 2018. u Austrijskom kulturnom forumu (Gundulićeva 3, Zagreb) s početkom u 18 sati nakladnička kuća Srednja Europa predstavit će knjigu Anne Marije Grünfelder 'Sustigla ih Šoa. Strani židovski izbjeglice u Jugoslaviji (1933. - 1945.)'.
Najava • 20.03.2018.

Hrvatska matica iseljenika i Srednja Europa predstavljaju knjigu 'Priče iz zaboravljenog kraja' Aleksandre Šćukanec

Hrvatska matica iseljenika i nakladnik Srednja Europa organiziraju svečano predstavljanje knjige 'Priče iz zaboravljenog kraja. Jezične biografije transmigranata iz Žumberka' autorice Aleksandre Šćukanec, koje će se održati u utorak,u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.