Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vuković & Runjić ×

Kritika • 21.06.2019.

David Foenkinos : Misteriozni Henri Pick

Iako Foenkinosov roman ironizira kako suvremeno izdavaštvo i publiku tako i niz pripovjednih postupaka iz tradicionalne književnosti, 'Misteriozni Henri Pick' je i djelo u kojem se potvrđuje da 'rukopisi ne gore'. Ne radi se samo o priči o velikom uspjehu koji doživljava odbačeni roman, već o svojevrsnoj intratekstualnoj afirmaciji moći književnosti.
Kritika • 07.01.2019.

Miroslav Kirin : Lirka

'Lirka' Miroslava Kirina na ludičan i začudan način kondenzira svakodnevni svijet, trajanje uz obične stvari, prakse i rituale. Indirektno i sasvim nenametljivo uvažava potisnute slike djetinjstva i/ili nekog izvornijeg života, zazirući od matrica ukorijenjenih u artificijelnosti i raznim vrstama konvencija.
Kritika • 26.11.2018.

Philip K. Dick : Čovjek u visokom dvorcu

Philip K. Dick okreće pilu naopako i američkom vitalizmu podmeće defetističko ogledalo kojim svu ratnu i poslijeratnu retoriku pobjednika prikazuje kao buku bez sadržaja, kao slučajni kapric povijesti koji je, uz promijenjenu okolnost ili dvije, mogao biti potpuno drugačiji.
Kritika • 06.09.2015.

David Foenkinos : Delikatnost

Imanentno svojstvo Foenkinosova romana 'Delikatnost' jest da skače s trenutka na trenutak bez konkretnijeg objašnjenja, prebrzo i prenaglo da bi nam ostavio osjećaj trajnijeg zadovoljstva za kojim čitatelj žudi.
Najava • 28.11.2005.

Tin : Trideset godina putovanja

Vuković & Runjić pozivaju na promociju knjige "Tin : Trideset godina putovanja" autora Jasena Boke. Riječ je o biografiji koja se velikom pjesniku odužuje pričom o njegovu životu, prvom koja ga ne ocjenjuje isključivo kao pjesnika nego i kao kontroverznoga genija, boema i – čovjeka.