Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

zoran malkoč ×

Kritika • 15.04.2019.

Zoran Malkoč : Umro Supermen

Literarni mikrokozmos Zorana Malkoča glasan je i kakofoničan, kadrovi široki, pejzaži razvedeni, scene masovne i pijane od švenkanja, a poneku intimniju sliku, jer ima i takvih, valja promatrati duže, pažljivije, zbog fine nijansiranosti karaktera i odnosa.
Najava • 30.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Umro Supermen' Zorana Malkoča

Predstavljanje knjige pripovijedaka 'Umro Supermen' Zorana Malkoča održat će se u utorak, 30. listopada u Kinu Europa u Zagrebu. Uz autora o njegovim pripovijetkama govorit će Andrija Škare i Roman Simić.
Najava • 01.12.2015.

Ziherov book club : Zoran Malkoč i Roki Raketa

U kakvoj je to radnji jedan pas spojio dvije potpuno različite ličnosti ili kako na stranicama ove knjige apsurdi postaju stvarni, provjerite u 'Rokiju Raketi'. A onda navratite u Spunk, u utorak 1. prosinca i popričajte o tome s drugim (manjim ili većim) ljubiteljima pisane riječi te Zoranom Malkočem.
Vijest • 27.10.2015.

Zoran Malkoč dobitnik tportalove nagrade za najbolji roman u 2014.

Dobitnik književne nagrade roman@tportal.hr za najbolji roman izdan u 2014. godini je Zoran Malkoč, za roman 'Roki Raketa'. Roman je to "koji, pa makar bilo na vlastitu štetu, nikada ne odmiče pogled od patologija, one svijeta književnosti i one svijeta koji tu istu književnost uspješno truje", stoji u obrazloženju nagrade.
Razgovor • 13.10.2015.

Zoran Malkoč : Pisac sam koji neozbiljno govori o strahovito ozbiljnim stvarima

Dobra književnost mora biti subverzivna, ona mora razarati viđenje stvari, vraćati im čistoću i nevinost, prati ih od prljavštine kojima ih se svakodnevno zaodijeva. Mene više od nekakve kritike društva zanima i muči činjenica što smo svi mi postali obična, svakodnevna čudovišta.