Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.11.2015.

Autorica popularnih povijesnih kriminalističkih romana Lynn Shepherd dolazi na Interliber
Održava se
14.11.2015.

Lynn Shepherd, Foto: Lumen

Lumen

Lumen izdavaštvo dovodi na Interliber Lynn Shepherd, autoricu vrlo popularnih povijesnih kriminalističkih romana među kojima su "Fatalna bliskost" (objavljena u Hrvatskoj u srpnju) i "Probodeno srce" (izlazi ovih dana).

Lynn Shepherd gostovat će na Interliberu u subotu, 14. studenoga, i tom prilikom predstaviti svoje knjige te razgovarati s hrvatskim čitateljima.
 

Fatalna bliskost Shepherd Lynn
Probodeno srce Shepherd Lynn

U romanu "Fatalna bliskost" autorica istražuje jedan od najvećih književnih misterija vezan za lorda Byrona i bračni par Percyja i Mary Shelley. Ovaj povijesni krimić vodi nas u mračno viktorijansko doba, u svijet neukroćenih strasti literarnih genija iz doba romantizma.

Priča o ljubavi i smrti te gubitku i izdaji naišla je na odobravanje književnih biografa, a nerazjašnjene tajne o životima književnih klasika dobile su novu, za neke šokantnu interpretaciju.


Lynn Shepherd je i u svom novom romanu "Probodeno srce" potvrdila standarde dosegnute u "Fatalnoj bliskosti". Detektiv Charles Maddox rješava slučaj vezan za tajanstvenog austrijskog plemića Von Reisenberga, velikodušnog donatora Sveučilišta u Oxfordu koji postaje žrtvom zastrašujućih šaputanja i legendi. Grozničava potraga za zlom odvodi detektiva do zaključanih vrata barunova tajanstvenog boravišta...

Zgrožen užasom koji je otkrio, Maddox se poražen vraća kući, no mora razriješiti slučaj prije nego što ponovno poteče krv.

Autoričina vješto ispričana proza intrigirat će čitatelja i nakon što zaklopi korice knjige.
 


Lynn Shepherd doktorirala je na Oxfordu englesku književnost, a ljubav prema klasicima prenosi i u svoje romane. Dugo je radila kao predstavnica za tisak za tvrtku Guinness, gdje je započela i akciju "Voda za život" koja dovodi čistu vodu u brojna afrička sela.

Danas se bavi samo pisanjem, a njezini su romani među najpopularnijim primjerima povijesnog krimića.

– Lynn Shepherd o svom romanu 'Fatalna bliskost' –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –