Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 01.11.2017.

Damir Karakaš dobitnik nagrade Kočićevo pero za 2017. godinu
Održava se
10.11.2017. u 12h

Damir Karakaš

Sjećanje šume Karakaš Damir

Žiri književne nagrade "Kočićevo pero" u sastavu: Nikola Vukolić (predsjednik), Miljenko Jergović i Mladen Vesković, donio je jednoglasnu odluku da nagradu "Kočićevo pero" za jesen 2017. godine dodijeli književniku iz Hrvatske Damiru Karakašu za knjigu "Sjećanje šume" u izdanju nakladničke kuće Sandorf iz Zagreba.

Nagradu "Kočićevo pero" ustanovila je Zadužbina "Petar Kočić" (Banja Luka - Beograd) a dodjeljuje se "za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi".

Sjećanje šume Damira Karakaša je inteligentno, zanimljivo djelo moderne kompozicije, dinamičnog ritma, čistog jezika i maksimalne ekonomizacije vremenom i prostorom (iz odluke žirija)


Svečana dodjela nagrade održat će se u u petak, 10. studenog 2017. godine u 12 sati na otvorenoj pozornici sajma Interliber u Zagrebu.

O stvaralaštvu Damira Karakaša govorit će članovi žirija, književnici: Nikola Vukolić (predsjednik žirija), Miljenko Jergović, Mladen Vesković i Jelena Derajić.

Damir Karakaš

Sjećanje šume

  • Sandorf 11/2016.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715441
  • Cijena 95.00 kn

'Sjećanje šume' Damira Karakaša kratki je roman poetskog tempa, knjiga o jednom neobičnom odrastanju pod sjenom misterija koji se krije u samom tijelu. Knjiga u kojoj se natječu strah i volja, dodiruje trauma, humor i poezija. Knjiga s ruba šume, posve karakaševska, uvrnuta u svojoj logici, točna i tečna, pomaknuta i razumljiva, knjiga koja može u svijet. Mala velika knjiga. (Robert Perišić)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –