Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2016.

Književni petak : Književne nagrade (brojnije od čitatelja)
Održava se
04.11.2016. u 20h

U svom poznatom eseju Prijedlog za ukinuće hrvatske književnosti, pisac i prof. Pavao Pavličić u nekoliko je rečenica postavio dijagnozu književnim nagradama u današnje vrijeme: "Zato neka ih bude od svake ruke: državnih, županijskih, općinskih, a i takvih koje dodjeljuju pojedine javne ili privatne firme. Uvjet je samo jedan: da među tim nagradama ne bude nikakve hijerarhije. Neka, dakle, običnim ljudima nikako ne bude jasno koja je od njih važnija, koja manje važna, koju dodjeljuje struka, a koju netko drugi. A sve to s jednim ciljem: da se svaka nagrada što brže zaboravi, a da nagrade jedna drugoj smetaju.“

Povod je to za tribinu na kojoj će o fenomenu književnih nagrada; domaćih, regionalnih, korporativnih, financijskih i časnih te o kriterijima njihovih dodjela razgovarati poznata književna kritičarka Jagna Pogačnik te višestruko nagrađivani autor Faruk Šehić.

Urednica i voditeljica Književnog petka je Ivana Bodrožić.

Tribina će se održati 4. studenog u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –