Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.06.2009.

Lipanjsko zagrijavanje u Bogdanu Ogrizoviću
Održava se
18.06.2009.

U četvrtak, 18. lipnja 2009. u 19:30 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se lipanjsko ZAGRIJAVANJE.

Dragi te poštovani,

prije nego li nam iscuri lipanj, i prije nego nam nestanete na malo duže, bilo bi mi neobično drago da u četvrtak, 18. 6. u 19:30 sati u Bogdanu Ogrizoviću dođete poslušati četvero sjajnih pisaca, četvero iznimnih ljudi, od kojih su neki moćne i samo naizgled-mračne pojave (Vujičić), neki rade na TV-u pa se čuvajte (Bukovac), neki imaju nadnaravne vokalne i ine moći (Kovač), a neki su mi pak najuža obitelj pa ne smijem pričati previše (Simić Bodrožić).

Neki od tih nekih predstavljat će nedavno objavljene knjige, a neki najavljivati knjige koje će uskoro objaviti, tako da će neki od vas svjedočiti praizvedbama, neki već poznatom - no svi ćemo - uvjeren sam - u njihovom društvu, književnosti, šarmu i silnoj duhovitosti - 
uživati!

Slađana Bukovac
diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost. Radi kao novinarka na Hrvatskoj televiziji, u emisiji Pola ure kulture. Autorica je romana "Putnici", nagrađenog Slavićem i Kiklopom za debitantsku knjigu godine, te pjesničke zbirke "Nijedan pauk nije savršen", nominirane za Kiklopa za poeziju. Nedavno joj je objavljen roman "Rod avetnjaka" (Fraktura, 2008). Živi na relaciji Glina - Zagreb.

Mario Kovač
rođen 1975. godine u Zagrebu gdje je živio veći dio života. Na poslijediplomskom je studiju na Filozofskom fakultetu, a režira kazališne predstave (za što je dobio pregršt nagrada).  Pokretač je i osnivač nekoliko alternativnih i studentskih kazališnih festivala i susreta od kojih treba izdvojiti: FAKI, TEST!, K.R.A.D.U.... Sa raznim bendovima i projektima izdao desetak glazbenih albuma različitih usmjerenja (od cabaret punka do radikalne eksperimentale). Trenutno svira razne elektronske naprave u grupama "Tena Novak", "Dada Jihad" te pjeva u bendu "Delvis". Organizira razna događanja (performanse, hepeninge, predstave, glazbene slušaone, filmske projekcije, književne i poetske večeri, DJ nastupe, izložbe, modne revije...) u mnogim zagrebačkim klubovima (uz gostovanja širom Europe), a DJ resident je utorkom u klubu "Gjuro II". Do sada je objavio zbirku kratkih priča «Baršunasto podzemlje», sociološko-fenomenološku knjižicu «100 dana ispred ekrana te zbirku pjesama Jesmo li se za to borili.

Ivana Simić Bodrožić
rođena je 1982. godine u Vukovaru. Apsolventica je filozofije i Hrvatskih studija. Godine 2005. dobila je nagradu Goran za mlade pjesnike za zbirku "Prvi korak u tamu" te nagradu Kvirin Matice Hrvatske Sisak u kategoriji za najbolju zbirku pjesnika do 35 godina. Objavljivala je poeziju u brojnim književnim časopisima, a pjesme su joj uvrštene u nekoliko izbora i antologija hrvatske poezije te prevedene na nekoliko jezika.

te

Kristijan Vujičić
rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu polazi poslijediplomski studij iz područja suvremene filozofije. Napisao je tri knjige: "Gospodin Bezimeni" (uži izbor za Nagradu Fran Galović 2007.), "Udruženje za mravlje igre", te u suradnji sa Željkom Špoljarom "Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča" (Nagrada Kiklop 2006.). Objavljivao je tekstove i recenzije u više časopisa za kulturu i dnevnih listova (Republika, Vjesnik). Radi u Nakladi Ljevak kao urednik. U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića uređuje i vodi tribine na kojima se obrađuju društveno-humanističke teme.

U tambure udaraju: OLOVNI PLES.

I moja malenkost, Roman Simić Bodrožić.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –