Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.02.2006.

Masmedia objavila knjigu "Sociologija morala" Patricka Pharoa

Masmedia, nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga, objavila je knjigu "Sociologija morala" autora Patricka Pharoa. Tom je prilikom Slaven Ravlić, urednik Masmedijine biblioteke Orbis u sklopu koje je izašla "Sociologija morala", izjavio kako je ovo jedno od rijetkih sustavnih djela o sociologiji morala i u tom je kontekstu "značenje Pharoove "Sociologije morala" utoliko veće i sretan sam što je ona od sada dostupna i na hrvatskom jeziku“.

Na koji način društveni subjekti mogu zauzeti moralna stajališta u odnosu na vlastito djelovanje imajući pri tome na umu prirodne i društvene uvjetovanosti unutar njihova svakodnevnog života? Odgovor na ova i brojna druga pitanja donosi ovo značajno interdisciplinarno djelo autora Patricka Pharoa ""Sociologija morala" .

Ovaj Masmedijin naslov namijenjen je studentima i profesorima sociologije, filozofije, teologije, politologije, odnosno svima koji traže moralno-etičke odgovore na pitanja koja se nalaze pred suvremenim čovječanstvom.

Patrick Pharo, autor "Sociologija morala" koja je u originalu izdana na francuskom jeziku, direktor je istraživanja u francuskom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja (CNRS) i sveučilišni profesor u Parizu. Pharo je autor mnogih naslova iz područja suvremene sociologije i etike, a u ovoj knjizi koja nosi podnaslov "Smisao i vrijednosti između prirode i kulture" sustavno obrađuje sociologiju morala kao disciplinu, pri čemu vodi računa o dosadašnjoj baštini na tu temu, ali ujedno donosi i najnovije pomake u smjeru njezine tematizacije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –