Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2019.

Na tribini Kul u gradu gostuje Maša Kolanović
Održava se
10.10.2019. u 19h

Na tribini Kul u gradu u zagrebačkoj Knjižari Ljevak gostuje Maša Kolanović, autorica zbirke priča "Poštovani kukci i druge jezive priče” (Profil, 2019).

S autoricom će o knjizi koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine, razgovarati Ivana Bodrožić. Saznajte kako u svijetu žohara koji se prilagođavaju svim katastrofama kapitalizma pronaći mjesto za ljubav, empatiju i solidarnost. 

Tribina se održava u četvrtak 10. listopada 2019. u 19 sati u Knjižari Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17)

Kukci i Konzum dvije su provodne metafore ove knjige. Prva je divljenje i vraćanje tekstualnog duga Kafki, velikom majstoru u kreiranju metafora egzistencijalne tjeskobe i apsurda, a druga je vraćanje metaforičkog duga stvarnosti u kojoj je Konzum od hrvatske riječi za supermarket postao metafora ekonomski opustošene Hrvatske. Poštovane kukce žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… ali ove su priče prije svega duboko intimne, snažne i društveno osjetljive.

Maša Kolanović

Poštovani kukci : I druge jezive priče

  • Profil 05/2019.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136844
  • Cijena 89.00 kn

Maša Kolanović u svojoj novoj zbirci priča 'Poštovani kukci' tekstom i crtežima oblikuje onaj sablasni i teško izrecivi višak materijalne strane ljudske egzistencije, dok smještanje priča u razdoblje tranzicije u Hrvatskoj dodatno pojačava njihov jezivi efekt. 'Poštovane kukce' žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –