Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.11.2016.

Poezija u dvorištu : Katja Grcić
Održava se
08.11.2016. u 19h

Gošća Poezije u dvorištu koja će se održati u utorak 8. studenoga u 19 sati u zagrebačkom Caféu u dvorištu (J. Žerjevića 7/II), bit će pjesnikinja Katja Grcić.

Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.

Dekonstrukcija tigra

tigar se dekonstruira tako
da mu se prvo skinu brkovi,
potom pjege.
nakon toga odvidaš mu uši, njušku ili rep.
tigar onda bude ljut.
nikako nije dobro da mu diraš oči ili noge.
u biti najbolje je
da sve što prije vratiš na svoje mjesto
i da ga pustiš da bude ono što jest.
tvoja snaga, tvoja slabost,
tvoj omiljeni demon.
 

Bilješka o autorici:

Nosive konstrukcije Grcić Katja

Katja Grcić rođena je 1982. u Splitu. Njemački i engleski jezik i književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Stručno se usavršavala tijekom studija na Sveučilištu Karl-Franz u Grazu i na Institutu za prevoditelje i  tumače u Beču. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja u časopisima (Quorum, Pobocza, Vijenac, Zarez, Mogućnosti, Tema i dr.) i na radiju, objavljuje prvu knjigu pjesama Nosive konstrukcije (MeandarMedia, 2015). Pojedine pjesme prevedene su joj na poljski, češki i slovenski jezik. Osim poezije piše i prozu te dramske tekstove.

Splitsku promociju knjige Nosive konstrukcije osmislila je dramaturginja Ana-Marija Fabijanić, a izveli polaznici Glumačkog studija Kazališta Playdrama. Kao moderatorica književnih večeri, koordinatorica kulturnih događanja i konsekutivna prevoditeljica surađivala je s Udrugom Kurs, NUS festivalom i Festivalom svjetske književnosti. Živi i radi u Splitu gdje je samozaposlena kao predavač, prevoditelj i turistički vodič.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –