Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.12.2015.

Predstavljanje knjige 'Moja ti' Jasne Jasne Žmak
Održava se
18.12.2015. u 19h

U petak, 18. prosinca u Booksi će gostovati mlada dramaturginja, spisateljica i asistentica na Akademiji dramskih umjetnosti Jasna Jasna Žmak o čijem će romanu prvijencu "Moja ti" govoriti Dean Duda i Leonida Kovač.

"Moja ti" zanimljiva je knjiga jer se radi o tekstu koji je povremeno kratka priča, a povremeno roman, te se isprepliću razine fikcije i stvarnosti u kolaž u kojem tako nastaje neko začudno "treće stanje postojanja". Autorica je tekstove koji nisu uvršteni u knjigu objavila na svom tumblr profilu i time dodala i četvrtu dimenziju svom djelu koje tako i jest i nije dovršeno, i jest i nije stvarno, i jest i nije samo ukoričeno i objavljeno. Petu, pak, dimenziju ovom romanu daje kratka priča koju je Jasna Jasna Žmak posebno za ovu prigodu napisala na središnjem zidu u klubu Booksa i koja istovremeno služi i kao uvod i kao epilog događanju.

Knjigu je objavio Profil, uredio Robert Perišić, a dijelove iz romana čitat će Senka Bulić.

Jasna Jasna Žmak

Moja ti

  • Profil 12/2015.
  • 186 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533134710
  • Cijena 79.00 kn

'Moja ti' Jasne Jasne Žmak sastoji se od priča koje mogu stajati zasebno, no međusobno prepletene one zadobivaju doista romanesknu dimenziju. Knjiga je ovo u kojoj se intenzivno miješaju zbilja i fikcija, ljubav i pisanje, tvarno i jezično. U povezivanju malih scena i njihovoj dosjetljivoj dramaturgiji efektno se isprepliću intimna i društvena pitanja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –