Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.09.2008.

Predstavljanje memoarske knjige Milana Vukovića 'Ja odvjetnik'
Održava se
30.09.2008.

Predstavljanje memoarske knjige odvjetnika i umirovljenoga suca Ustavnoga suda Republike Hrvatske Milana Vukovića "Ja, odvjetnik : Moj život u državama u kojima se Hrvatska borila za život i moj život u Hrvatskoj" (Naklada Pavičić, 2008.) održat će se u utorak, 30. rujna 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Jelačića 7/I).

Sudjeluju:

autor Milan Vuković, filmski redatelj Antun Vrdoljak, urednik knjige Miroslav Ležaja i glavni urednik Naklade Josip Pavičić

Voditelj Tribine DHK, Tito Bilopavlović.

***

Knjiga "Ja, odvjetnik" sadrži biografske podatke iz života Milana Vukovića, u razdoblju od kad je autor iz Poljica preko Splita stigao u Zagreb, tijekom tridesetogodišnjeg odvjetničkog staža, vremenu provedenom na vrhu hrvatske sudbene piramide te zadnje poglavlje o vlastitom pisanju.

U središnjem dijelu knjige Vuković se bavi sudskim slučajevima u kojima je kao odvjetnik sudjelovao, braneći mnoge hrvatske intelektualce optužene za "neprijateljsku djelatnost".

Milan Vuković je rođen 1933. u Krilu-Jesenicama. Bio je predsjednik Vrhovnoga suda Republike Hrvatske. Napisao je osam knjiga iz područja kaznenih obrana te pokrenuo izdavanje 'Izbora odluka Vrhovnoga suda RH' kao i časopisa 'Hrvatsko sudstvo'.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –