Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.09.2019.

Predstavljanje zbirke poezije Romane Brolih 'Zapinjemo'
Održava se
25.09.2019. u 20h

Predstavljanje zbirke poezije Romane Brolih "Zapinjemo" (Hena com, 2019) održat će se u srijedu, 25. rujna u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5). 

Knjigu će predstaviti: Stanislava Nikolić Aras (književnica i kritičarka), Dorta Jagić (urednica), Romana Brolih (autorica) i Jadranka Đokić (glumica).

Osim brutalno jasne, kratkopotezne osjećajnosti, Romanin rukopis Zapinjemo napučen je onim što teče žilama svakog autentičnog pjesnika: dojmljivim slikama. Pročišćen izraz nesebično daje mjesta tajni onog precizno i jasno neizrečenog. Taj izraz osobito uzmiče pred pjesničkim plemstvom tišine; svim onim finim slojevima značenja onkraj otisnute riječi. Ne čudi da je toponim rijeke u nje čest motiv i o kojem piše cijele pjesme. Šuma, rijeka i njezina tišina u ovim pjesmama zovu na spoj, nazovimo to s autoricom – natapanje. Rijeka, gipkost tog horizontalnog kontinuuma smiruje sva suvišna ispoljavanja, površine, i što je najgore – vulkane lirskoga subjekta. Ali rijeka samo smiruje. Ne zove u korito onako prijetvorno omamljujuće, sirenski. Tišina kao da je jedna od najboljih riječi za rijeku. I za čovjeka koji stoji kraj rijeke. Ili je čak ispod nje.

Romana Brolih

Zapinjemo

  • Hena com 06/2019.
  • 124 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532592566
  • Cijena 119.00 kn

Osim brutalno jasne, kratkopotezne osjećajnosti, Romanin rukopis 'Zapinjemo' napučen je onim što teče žilama svakog autentičnog pjesnika: dojmljivim slikama. Pročišćen izraz nesebično daje mjesta tajni onog precizno i jasno neizrečenog. Još od prve pjesme događa ono zbog čega i volimo dobru poeziju: užitak u tekstu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –