Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.05.2007.

Preminuo izdavač i književnik Albert Goldstein

Baš kako je i proživio velik dio života - pripremajući za tisak čak šest novih knjiga, u petak, 18. svibnja navečer, u Zagrebu je iznenada preminuo Albert Goldstein, jedan od najznačajnijih hrvatskih nakladnika i urednika, ujedno i pjesnik, pripovjedač, kritik i prevoditelj. Od 1972. je u izdavačkoj djelatnosti, od izdavanja časopisa Teka i Biblioteke Teke, urednik je u Grafičkom zavodu Hrvatske, direktor i glavni urednik izdavača "August Cesarec" te od 1993, urednik i direktor u svojoj nakladničkoj kući Izdanja Artibarbarus.

Albert Goldstein rođen je 1943. u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu završio studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti. Od 1969. član je Društva hrvatskih književnika i jedan je od osnivača Hrvatskog društva pisaca. Član je hrvatskog PEN-a, a obnašao je i dužnost predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Za svoj urednički rad koji je uvijek bio usmjeren na izdavanje vrijednih kultoroloških izdanja primio je i najznačajnije nagrade: Goranovu, J.J. Strossmayer, Grada Zagreba i Kiklop za znanstveno popularnu knjigu godine.

Posljednji ispraćaj Alberta Goldsteina bit će na zagrebačkom Krematoriju u srijedu 23. svibnja u 10 sati.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –