Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.10.2007.

Program posvećen Albertu Goldsteinu

U počast nedavno preminulom hrvatskom uredniku Albertu Goldsteinu a u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom, na pulskom festivalu knjiga i autora koji se od 7. do 14. prosinca 2007. održava u Puli, utemeljen je novi program pod nazivom 'Bertijev program: Ljubav na drugi pogled'.

Radi se o predstavljanjima knjiga koje su u posljednjih deset godina ostale "nezamijećene" usred medijskih prešućivanja i nemara samih nakladnika pa su tako ostale uskraćene pažnje šire čitalačke publike.

Prijatelji i suradnici Alberta Goldsteina: Zvonko Maković, Tonko Maroević, Žarko Paić, Nikica Petrak i Nadežda Čačinović, ove će godine govoriti o knjigama koje bi nam mogle postati "ljubav na drugi pogled".

Također, u sklopu ovog programa u Kavani Mozart bit će postavljena izložba fotografija 'Berti na Sajmu', fotografa Ivana Balića Cobre.

***

Ovogodišnji će pulski sajam biti bogatiji i za još jedan program književnih i teorijskih razgovora pod nazivom ‘Baklanske (op)sesije’, zamišljenih u formi slobodne razmjene mišljenja.

Na skupnim i moderiranim sesijama odabrani će domaći autori, ruku pod ruku sa svojim kolegama iz susjednih zemalja, aktivnim sudjelovanjem u razgovorima, predstavljanjima i debatama pridonositi oblikovanju utemeljenijih predodžbi o geografskom i kulturalnom prostoru Balkana.

Više o Festivalu!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –