Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 31.10.2016.

Proglašenje dobitnika i svečana dodjela V.B.Z. i Tisak media književne nagrade 2016.
Održava se
03.11.2016. u 20h

Svečana dodjela V.B.Z. i Tisak media književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2016. godine održat će se u četvrtak, 3. studenoga u 20 sati u klubu Opera u Zagrebu.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade, osim novčane nagrade od sto tisuća kuna i prava na objavu književnog djela, po prvi put dobiva i skulpturu V.B.Z. i Tisak media književne nagrade, rad poznatog umjetnika i glazbenika Ivice Propadala.

Nakon svečanog proglašenja dobitnika slijedi tulum uz prigodni domjenak, dobru glazbu i vrhunsku zabavu, za koju će se pobrinuti glazbeni gosti: Hladno pivo!

6 finalista ovogodišnje nagrade:
Knjiga žalbe (šifra: Bruno Brazil)
Da znaš da idemo (šifra: Boroš)
Xenia se vraća u Sorento (šifra: Caruso)
Matijino stoljeće rata (šifra: Zavelim)
Specijalna potreba (šifra: Pahuljica)
Noa (šifra: Sam u vodi)

Nagrada je utemeljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja te je važan faktor u održavanju i oživljavanju regionalne književne scene. Nagradu dodjeljuju V.B.Z. i Tisak media, a glavni sponzor je Jana voda s porukom.
 

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2016. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“, Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić za „Naročito ljeti“, Ivica Prtenjača za roman „Brdo“ i Marina Vujčić za roman „Susjed“.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –