Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoe Sugg

Cura na netu

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Pongrac
  • 06/2015.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134345
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Penny je tajanstvena i povučena srednjoškolka čija neizmjerna nespretnost često izaziva smijeh, a ponekad sažaljenje ili ljutnju. Svoje dvojbe i strahove – o dečku koji joj se sviđa, o svojoj nespretnosti, o školskim dogodovštinama i o napadima panike koje ne može kontrolirati – dijeli samo s najboljim prijateljem Elliotom, a s ostatkom svijeta na anonimnom blogu pod imenom Cura na netu. Broj pratitelja i komentara raste što je objava intimnija i iskrenija.

Kad događaji u školi potpuno izmaknu kontroli jer se čudnovat video s njom u glavnoj ulozi proširi internetom, roditelji je povedu na poslovni put u New York. Penny taj put doživi kao bijeg, trenutak u kojem odlučuje suočiti se i nadvaladati strah te pronalazi sebe i zaljubljuje se u rockobožanstvenog Nou. Provodi božićne praznike iz snova s dečkom kojem je njezina nespretnost smiješna i koji razumije njezine čudne izjave. No kad se vrati kući, na vidjelo izlaze i njegove i njezine tajne.

"Cura na netu" je prije izlaska izazvala neviđeno zanimanje medija i publike zahvaljujući nevjerojatnoj popularnosti autorice na društvenim mrežama. Knjiga je oborila sve rekorde prodaje, najprodavanija je knjiga svih vremena u prvom tjednu i odmah je skočila na prva mjesta svih top lista – pretekla je Harryja Pottera, "Sumrak" i "50 nijansi sive". U Britaniji se u prvih 6 mjeseci od izlaska knjige prodalo gotovo 400 000 primjeraka, a golem je interes izazvala među izdavačima posvuda u svijetu te je roman prodan u 35 zemalja.

***

Zoe Sugg, kraljica cyberspacea poznatija kao Zoella, pretvara u zlato sve što takne. Njezine vlogove na Youtubeu redovito prati gotovo 9 milijuna ljudi. Ima 24 godine, objavljuje vlogove od 2009., a 2012. je dala otkaz u online trgovini modom New Look kako bi se potpuno posvetila vloganju. Teme su joj svakodnevni život, moda, šminka, kućni ljubimci, a postovi su joj vrlo osobni, simpatični i iskreni. Dobila je mnogo nagrada za svoja videa, zarađuje milijune, a nedavno je lansirala i liniju kozmetičkih proizvoda Zoella Beauty. Zoe Sugg sudjelovala je u Band Aidu 30 zajedno s One Direction, Bonom, Sealom, Edom Sheeranom i svojim dečkom Alfiejem Deyesom. Njezina je uzrečica: Just say Yes!

Zoe Sugg jedna je od najutjecajnijih osoba svoje generacije u svijetu, cijenjena spisateljica i osoba koja može doprijeti do golemog broja čitatelja, stoga u suradnji s britanskim lancem knjižara WHS Smith vodi knjižni klub. „Uz pisanje, moja je velika strast čitanje. U djetinjstvu sam bila pravi knjiški moljac, a i danas sam, iako mnogo vremena provodim online i buljeći u ekran, rijetko mi što pričinja toliko zadovoljstva kao odabir nove knjige i potpuno se u njoj izgubim.“ kaže Zoella, koja je ovaj klub pokrenula kako bi njoj drage knjige dobile istaknuto mjesto te kako bi sa svojim obožavateljima podijelila svoju strast i s njima pričala o knjigama koje voli.

Ova kraljica cyberspacea poznatija kao Zoella, pretvara u zlato sve što takne. Ona je najprodavanija autorica na YouTubeu u svijetu. Njezine vlogove redovito prati više od 16 milijuna ljudi. Ima 26 godina, objavljuje vlogove od 2009., a 2012. je dala otkaz u online trgovini modom New Look kako bi se potpuno posvetila vloganju.

Teme su joj svakodnevni život, moda, šminka, kućni ljubimci, a postovi su joj vrlo osobni, simpatični i iskreni. Dobila je mnogo nagrada za svoja videa, zarađuje milijune, a lansirala je i liniju kozmetičkih proizvoda Zoella Beauty. Njezina knjiga "Cura na netu" najbrže je prodavana knjiga svih vremena u prvom tjednu te bila na vrhovima lista najprodavanijih naslova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –